Contact met weduwnaar, doktor met kind van 8

Watervrouw21 • 16 maart 2020
1 reactie
1
283 weergaven

Natuurlijk... ik ben een softie... Ik ben een alleenstaande vrouw van 51 jaar. Niet op zoek naar een relatie. Maar een beetje aandacht vind denk ik iedereen wel prettig.

Een aantal weken geleden werd ik benaderd via Facebook door iemand die zich "Reuben Amos" noemt. Hij zegt arts te zijn bij de UN in Washington. Zijn vrouw zou aan borstkanker zijn overleden. Hij is achtergebleven met zijn zoon van 8 jaar oud.

In eerste instantie erg leuk contact. Opeens vraagt hij om geld voor de verjaardag van zijn zoon.  750,00. Ik denk natuurlijk dat kan niet waar zijn, maar waarom weet ik niet, maar ik maak toch geld over via een bitcoinmachine. Natuurlijk dacht ik achteraf.. oen die je bent.. maar toch zijn de oogkleppen weer op gegaan. 

Deze dokter van 41 jaar oud vraagt per direct of we verder kunnen chatten via Hangouts, Medical Doctor, medicaldoctor012@gmail.com. Dat heb ik ook gedaan. op een gegeven moment heb ik deze geblokkeerd. Hierna begon bij te mailen en ja hoor... ik trapte er weer in.

Van origine zou deze beste man uit Duitsland komen. Benaderde me in het begin ook in het Nederlands, maar vroeg al snel om over te schakelen naar het Engels. Mijn Engels is niet perfect, maar van hem evenmin. Na een tijdje kreeg ik ook het gevoel dat ik met meerdere personen aan het chatten was. 

Hij kwam al snel met het verhaal dat hij na het overlijden van zijn vrouw bij de UN was gaan werken. Omdat hij nog geen staatsburgerschap zou hebben in America, was volgens hem zijn bankrekening geblokkeerd (zijn rekening zou op een zwarte lijst staan). Dat zou de regering hebben gedaan. 

De bankmanager kon niets voor hem doen, maar wel een maatje van hem (een hacker). Voor 7.500,00 kan mijnheer, volgens hem, weer bij zijn rekening. En ja hoor, ik ben zijn enige hoop. Of ik even een lening wil afsluiten. Steeds weer geeft hij aan dat ik op hem moet vertrouwen dat alles goed komt.. maar daar geloof ik niet zo in. Elk moment vraagt hij hoe het staat met het aanvragen van een lening.

Ik ben in het begin zelf zo stom geweest om geld over te maken via bitcoins, voordat hij kwam met de vraag voor 7.500,00. Maar ik ga hier niet intrappen. 

Op de een of andere manier wil ik toch weten wat voor persoon dat hier nu achter zit. Ik kom alleen geen steek verder. Of aangifte doen zin heeft, vraag ik mij af. Want ik kan nooit aantonen dat ik het geld heb gestort. 

Ik ben benieuwd of er ook nog iemand anders is benaderd door deze persoon. Voor de zekerheid heb ik de foto die hij stuurde toch even bijgesloten.