Het zijn niet enkel de mannen

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld’
30 oktober 20225 reacties218 weergavenPublieke groep
Default profile image
Nick_

4 jaar heeft het geduurd om te beseffen hoe heftig het is geweest. Toen ik 20 was ben ik verkracht door een meid uit mijn dorp. Ik had nog geen ervaring op relatie gebied en ik dacht dat het een goed idee was om dit als mijn eerste ervaring te zien.

Ik nam een relatie met der. In deze tijd heeft ze leugens lopen zaaien om alle vrienden bij me weg te krijgen en me volledig te kunnen claimen. Het is zelfs 2 keer voor gekomen dat ze me zo ruig heeft behandeld dat het hard begon te bloeden.

4 jaar later, en uit het niets krijg ik flashbacks, naar hoe ze me forceert sex te hebben, hoe ze me vast grijpt en ik niet eens mag kijken omdat ik me "moet ontspannen". 

Ook verkrachting bij mannen is een serieus probleem, waar weinig over wordt gesproken. Ik hoop op deze site mensen te kunnen vinden waar ik ervaringen mee kan delen om alles uiteindelijk een plek te kunnen geven. Dit samen met therapie waar ik in december aan begin.

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

Inloggen

Geen account? Account aanmaken

5 reacties

Default profile image
pieterke

ik snap het wel , heel erg!

Login om te reageren
Sharon | Ambassadeur

Beste Nick,

Wat een vreselijke ervaring zal dat voor jou geweest zijn en wat knap dat je hier je verhaal met ons wilt delen.
Ik ben het met je eens dat er vaak vanuit wordt gegaan dat seksueel misbruik alleen bij vrouwen voorkomt, maar natuurlijk gebeurt dit helaas niet alleen bij vrouwen.

Ik hoop dat andere mannelijke slachtoffers zich door jou verhaal gesteund voelen en er ook meer over durven te gaan praten. Ik hoop ook dat ze jou verhaal als opening zien om hier meer over in gesprek te gaan.

Heel goed dat je je actie hebt ondernomen om over jouw nare seksuele ervaring te praten met een therapeut. Ik hoop voor jou ook dat je het hierdoor een plek kunt geven in je leven en dat de nare flashbacks en herinneringen niet langer meer een negatieve rol in jouw leven gaan spelen.

Heel veel sterkte in jouw verwerkingsproces.

Veel liefs,

Sharon

Login om te reageren
Default profile image
Nick_

Ik hoop dat het wat bekender wordt. Dat het ook als man als goed wordt gezien om er ovtte praten

Login om te reageren
Default profile image
Vilija

Hoi Nick,
Het geeft me kippenvel om jouw verhaal te lezen. Omdat ik dit zo veel minder vaak lees en hoor vanuit een man die verkracht is door een vrouw. Tot dus ver heb ik het alleen in films gezien en daarom wordt ik stil van als ik het hier lees. Respect voor dat je dit deelt.
Het is verschrikkelijk wat jouw overkomen is en ik hoop dat je goede nieuwe ervaringen zal opdoen tijdens de verwerkingsproces.
sterkte!

Login om te reageren
Default profile image
Nick_

Dankjewel Vilija, misschien dat ik er na mijn hbo een documentaire over ga schrijven. Het is iets dat echt onder de mens gebracht moet worden. Mannen houden zich te graag groot op sexueel gebied

Login om te reageren