Hoe heeft het zo fout kunnen lopen..

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van geweld’
12 september 20227 reacties165 weergavenPublieke groep
Default profile image
Annetje-29

Ik kom uit een eerdere relatie van een man die mij sloeg. Deze man is veroordeeld en is zelfs een contact en straat verbod.
Ik kreeg een nieuwe relatie met een man, hij was enorm lief voor mij, deze 2 jaren vlogen voorbij tot hij 1x echt enorm boos werd en mijn keel dicht kneep nadat ik tegen hem in ging. Helaas is het nog een tweede keer gebeurd en toen heb ik de knoop door gehakt. 
Nu is hij gisterenavond langs gekomen om zijn laatste spullen op te halen.. Hij vertelde me ook geld te willen want hij had immers mee betaald aan de inboedel van het huis. Ik gaf aan nu het geld niet direct te hebben, waarop hij ging schreeuwen, dreigen dat hij me dood zou maken en mijn auto in de fik zou zetten etc. Vervolgens vertelde hij nog 1 filmpje van ons te hebben en als ik nu het geld niet over maak hij het naar mijn werk stuurt.
Ik heb het geld over gemaakt. Hij is uiteindelijk weg gegaan met zijn spullen en heeft de sleutels achter gelaten en hoeft zich eigenlijk alleen nog maar uit te schrijven. Ik wil geen aangifte te doen, alleen als hij er niks van krijgt te weten.. Want ik ben dan nog banger dat hij het filmpje gaat verspreiden. 
Ik trek deze mannen denk ik gewoon aan en verdien dit. Het is niet anders, ik kan alleen maar intens verdrietig zijn over alles. 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

7 reacties

Default profile image
Veilig 81

Lieve Annetje dacht je nou echt van die man af te zijn ? Door het geld over te maken ben je denk ik niet van hem af hij zal terugkomen . Geef het toch maar door aan de politie dat lijkt mij verstandig. Heel veel sterkte

Login om te reageren
Default profile image
Johny-88

Hee Annetje,

Er viel mij meteen een zin op. “Ik trek deze mannen gewoon aan en verdien dit. Het is niet anders”.

Dat is echt niet waar. Niemand verdient dit ooit. Ik hoop echt dat je die gedachte kan loslaten.

Super heftig wat je hebt meegemaakt.

Ik heb zelf ook in een gewelddadige relatie gezeten. Ik weet hoe klein het je kan laten voelen. Maar ik vind het super krachtig dat je na twee keer een incident al een punt erachter hebt gezet! Ik heb zelf hulp gezocht bij mijn een psycholoog nadat ik ben weggegaan uit een gewelddadige relatie. Dat heeft mij heel erg geholpen ook met de nasleep ervan. Het heeft me echt sterker gemaakt en ik kan weer voelen dat ik niet waardeloos ben!!

Succes.. sterkte !

Login om te reageren
Default profile image
pieterke

Het wordt tijd dat jij eens flink aan boos wordtAls jij dat leert kun je grenzen gaan stellen voordat het weer zo ver komt. Zo zie ik het.

Login om te reageren
De chaos in het hoofd is het moeilijkst op te ruimen
Arnold

Beste Annetje-29,
In twee relatie zeer heftige dingen meemaken..... Oef! Respect dat jij de kracht had om de relaties te beëindigen.
Geen aangifte doen geeft meer schade dan wel aangifte doen. Door aangifte te doen ben niet alleen jij in beeld bij de politie maar ook je ex.
Je ex hoeft zich alleen nog maar uit te schrijven zeg je. Waak ervoor dat dat ook echt gebeurd. Vraag het desnoods na bij de woningbouwvereniging. Hij heeft zijn sleutels bij je ingeleverd. Toch doe je er verstandig aan om een nieuw slot in je deur(en) te laten zetten. Bovenstaande heb ik helaas door schade en schande mogen ondervinden.
Wat het filmpje betreft, ga op je werk in gesprek met een vertrouwenspersoon. Zorg dat je werk het weet. Mocht het gebeuren dat jij toch iets doet dan heb jij jezelf ingedekt. Wat er ook op dat filmpje staat; jij bent sterker dan dat en hij bent alsmens veel meer dan dat. Het filmpje verspreiden zegt alles over hem en niets over jou. Hoe meer mensen weten dat hij ermee dreigt hoe dragelijker het voor jou wordt. Dat jij krachtig bent heb je al laten zien door de relaties te beëindigen.
En nee, jij trekt deze foute mannen niet aan. Zij zijn fout. Jij niet. Betrek hun foute gedrag niet op jezelf. En ja, dit alles maakt een mens ook intens verdrietig.

Ik wens je heel veel sterkte doe de komende periode.

Warme groet,
Arnold

Login om te reageren
Anoniem (niet gecontroleerd)

Je hebt met enorm veel te dealen gehad. Dat is enorm zwaar en ik vind ook respect dat je durft te beeindigen . Eerst verwerken en rust nemen is goed lijkt mij, even bezinken allemaal. Daarna lijkt het mij wel verstandig om aangifte te doen, hij is erg bedreigend en gewelddadig dus het lijkt mij goed dat hij in beeld komt en jezelf in veilligheid zet (en daarmee ook anderen helpt die hem weer krijgen) {ik zou inderdaad ook nu al nieuwe sloten aanvragen} - Veel sterkte met alles.

Login om te reageren
Default profile image
Christiane

Dappere Annetje, Jij bent hier veilig , bij ons , die hetzelfde meemaakten. Ik lees je angst maar ook de hoop dat je leven nu rustiger zal worden. Wij hebben ervaren dat angst je verlamt en ik weet hoe uitgeput je kan worden. Ondanks verhalen , dat het geen zin heeft, doe aangifte, deel jouw verhaal met zoveel mogelijk mensen in je omgeving, neem hulp van een psycholoog in trauma's, vervang je sloten en vooral nergens meer op reageren, alles blokken. Laat even rusten waarom dit weer is gebeurt, jij had en nog vertrouwen in de mens, deze vampiers ruiken hun slachtoffers op 5 km. Je kunt ze in de toekomst herkennen, daar zijn ook sites voor.
Wees trots op jezelf dat je de moed had, blijf klam en neem ook contact op met Veilig Thuis, zij maken een dossier op en kunnen ook veel betekenen. De eerdere adviezen hierboven ook nog eens goed lezen en hou contact met ons! Never give up living.

Login om te reageren
Default profile image
Vogue

Lieve Annetje,

Allereerst mijn complimenten dat jij jouw verhaal met ons hebt durven delen. Ik kan je er van verzekeren dat er absoluut geen enkele reden is dat iemand dit soort relaties 'verdiendt'. Iedereen verdiend een liefdevolle, respectvolle, gelijkwaardige relatie. Wat ik wel uit eigen ervaring heb mogen leren is dat je het in zekere zin wel kan aantrekken. Niet in foute zin, maar de meeste gewelddadige personen zijn in het begin super aantrekkelijk en geven jou het gevoel echt gewaardeerd te worden. Tot het moment dat ze jou als het ware hebben ingepakt, dan komen ineens die schrikmomenten en laten ze een stukje van zichzelf zien.
Ik heb gemerkt dat ik echt een enorm zwak heb voor iemand die net als ik zelf, volledig opgaat in de relatie. Hele dagen samen zijn, alles met elkaar delen. Eigenlijk een soort obsessief gedrag. Ik ben voor mijzelf gaan nadenken waar dat vandaan komt. Ik heb een zware jeugd gehad, geen vaderfiguur en heb een gemis aan het gezinsgevoel gekend. Ik had geen vader die mij beschermde en nu zoek ik dit beschermde gevoel bij foute mannen. Misschien herken je jezelf erin? Een boek dat ik je kan aanraden is sowieso 'detox je liefdesleven' van Mjon van Oers. Dit gaat vooral over narcistische mannen, maar ik heb er persoonlijk erg veel aan gehad. Dit in combinatie met 2 jaar bewust relatieloos zijn heeft mij enorm geholpen.

Login om te reageren