Emotioneel geweld

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van geweld’
21 augustus 20229 reacties169 weergavenPublieke groep
Default profile image
Sylvia62

22 jr samen met buitenlandse man uit zuid Amerika We hebben een zoon v 20 jr

Partner heeft altijd getracht om zijn financiële bijdrage aan huishouden te ontlopen  zielige verhalen   hij wilde geen gezamenlijke rekening.  Gaf af en toe geld. Hij leek de charmante man (in mijn eerste huwelijk haf ik een zeer dominante echtgenoot). In heb begin zeer innemend. Langzaam aan werd de situatie erger. Mij zoon merkte dat ook. Geen zakgeld geen verjaardagsfeestjes  maar zijn vader ging wel vaak op fam bezoek

Een paar weken kon het kind zijn mond niet houden. Alle jaren frustratie kwam eruit. Hik zag immers hoe ik werd uitgebuit en geestelijk mishandeld 

Sindsdien praten ze niet  met elkaar   ik heb tegen partner gezegd dat het zijn taak is om met zijn zoon te praten en dat maatschappelijk werker wellicht een idee was. Ik werd keihard uitgelachen.  Hij kan niet uitgezet worden want is medehuurder  sindsdien krijg ik geen cent meer. Hij slaapt apart al een hele tijd hij komt en gaat Boodschappen haalt hij alleen v zichzelf en verstopt zelfs eten. Ik krijg alleen goedemorgenen en mededeling dat hij naar  buiten gaat.  Meer niet 

Ik weet niet of ik juridisch iets kan doen 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

9 reacties

Default profile image
Stefani9

Hi Sylvia,
Wat vervelend van de situatie. Ik lees dat je het voornamelijk over je zoon hebt, maar uiteindelijk ben jij degene die mishandeld wordt. Ik geef je zoon in dit geval gelijk. Hij zit er namelijk middenin. En het is oké dat je zoon geen contact meer wil en probeer dit te accepteren. Ik geloof niet dat elke vader of moeder perse een goede vader of moeder is! Voor zijn eigen mentale gezondheid heeft hij alle recht om het contact te verbreken en voor zichzelf te kiezen. Heb je er zelf aan gedacht om te gaan scheiden? Ik raad je dan ook aan om voor je zelf te kiezen. Dit kan eng zijn, maar het heeft zoveel voordelen. Betreft het huren, zou ik contact opnemen met het juridisch loket. Dit heb ik destijds ook gedaan en ik kreeg uitstekend advies. Mijn ex is een narcist, dus heb ik zo stil mogelijk weg moeten gaan.

Groeten. :)

Login om te reageren
Default profile image
Sylvia62

Dank je wel Stefan
Ik zal juridisch loket benaderen
We hebben geen samenlevingscontract. Wilde partner niet. Ik zal me goed voor laten lichten

Erg dat je ook ervaring hebt met een narcist. Hopelijk gaat het goed met je
Groetjes

Login om te reageren
De chaos in het hoofd is het moeilijkst op te ruimen
Arnold

Hoi Sylvia62,

Wat een vervelende situatie waar jij en je zoon inzitten.
Als hij medehuurder is dan heeft hij financiële verplichtingen waar hij niet onderuit kan.
Hem eruit laten zetten is zeer lastig.
Juridisch gezien komt het aan op bewijslast. Je zult harde bewijzen moeten hebben dat je partner financieel niets of in elk geval veel te weinig bijdraagt.
Betaald hij wel de vaste lasten? Zo ja, welk deel, hoeveel?
Stel dat hij alle vast lasten betaald dan mag hij naar alle redelijkheid verwachten dat jij de boodschappen betaald.
Als je kunt bewijzen dat je parten vrijwel niets bijdraagt in zowel vaste lasten als in huishouden, dan kun je juridisch wel een stap ondernemen. Maar makkelijk zal het zeker niet zijn.
Hou ook bij hoe lang hij al niet meer thuis slaapt, wanneer hij komt en hoe lang hij blijft. Juridisch gezien kun je namelijk daar ook wat mee.

Wens je heel veel sterkte en kracht toe.

Warme groet,
Arnold

Login om te reageren
Default profile image
Stefani9

Hoi Arnold,

met: Stel dat hij alle vast lasten betaald dan mag hij naar alle redelijkheid verwachten dat jij de boodschappen betaald.
Als je kunt bewijzen dat je parten vrijwel niets bijdraagt in zowel vaste lasten als in huishouden, dan kun je juridisch wel een stap ondernemen.

Ik geloof niet dat dit helemaal klopt. Ik heb in een situatie gezeten waar mijn ex-narcist mij niet uit het huurcontract wilde laten gaan, omdat ik een aantal maanden niet betaald zou hebben. Ik betaalde wel de boodschappen, maar de advocaat die ik had gaf aan dat mijn narcist hier niks mee kan. Dat komt, omdat wij nooit een aparte overeenkomst op papier hebben gemaakt over de verdeling van de huur of boodschappen. Hij heeft mij hierin dus nooit naar de rechter kunnen slepen. Hij probeerde mij te chanteren. "jij betaald de 1900 euro of..."

Ik heb de eerste paar maanden de huur niet betaald, omdat hij niet wilde dat ik deze ging betalen. Daarna opeens weer wel. Maar goed, dit is weer een hele andere situatie. Ik denk dat zij beter het juridisch loket kan bellen en indien nodig een advocaat onder de arm nemen.

Login om te reageren
Default profile image
Sylvia62

Hij heeft zelfs zijjn zoon geblokkeerd op tel
Zit nu te lachen aan tel met zijn broer

Hoe kan iemand zo harteloos zijn?
Hij is een narcist. Ergste vorm. Eerlijk gezegd zou ik het liefst weg willen vluchten
Ik ben heel zachtmoedig, ik heb mezelf jarenlang weggecijferd . ik werk veelal vanuit huis. Maar gezellig is het niet. Heertje zit s nachts ook te bellen of kijkt films op zijn laptop ik slaap slecht.

Login om te reageren
De chaos in het hoofd is het moeilijkst op te ruimen
Arnold

Hoi Sylvia62,

Hoe jij je voelt begrijp ik volkomen. Ik ben jarenlang met een vrouw met narcistische persoonlijkheidsstoornis getrouwd geweest.
Verandering kan alleen plaats vinden als jezelf stappen onderneemt. Hoe zwaar die stappen ook zijn.
Een eerste stap kan bijvoorbeeld naar je huisarts zijn of naar het juridisch advies loket.

Groet,
Arnold

Login om te reageren
De chaos in het hoofd is het moeilijkst op te ruimen
Arnold

Hoi Stefani9,

In mijn situatie werd het geaccepteerd. Maar inderdaad je hebt gelijk dat elke situatie anders is.
Het grootste nadeel van een narcis (naar mijn ervaring) is dat hij of zij afgrijselijk goed mooi weer kan spelen voor de buitenwereld......

Groetjes,
Arnold

Login om te reageren
Anoniem (niet gecontroleerd)

Hoi Sylvia, dit is wat ze doen, je zoon heeft zijn karakter blootgelegd en dan krijgt hij de stiltebehandeling. Het kan heel gemeen gaan met manipulaties en hulp willen ze niet aannemen. Inderdaad zou ik naar juridisch loket gaan wat je al wil benaderen en ook alles uitleggen over emotioneel geweld en dat je er aan onderdoor gaat. Zou ook echt uitleggen dat meneer alleen boodschappen voor zichzelf haalt en dat het niet meer 'samen/mede' is, en apart slaapt en geen rekening met je wordt gehouden waardoor je niet slaapt, dat huiselijk geweld dus voorkomt in de zin emotioneel geweld. Lijkt mij toch duidelijk dat het dan zo niet meer kan.

Veel sterkte! - ik zou nu ook beginnen met kort en krachtig te antwoorden en alleen datgene wat ertoe doet. Het kan zo wezen dat hij je in de gaten houdt en woorden misbruiken gaat. wees dus alert met wat je zegt en probeer communicatie niet meer persoonlijk te maken.

Login om te reageren
Default profile image
Sylvia62

Dank voor alle lieve reacties
Ik ga zeker hulp zoeken. Huisarts heeft mij doorverwezen naar iemand om mee te praten. Ik kan 5 sep terecht We hebben gelukkig niet dezelde huisarts
Volgende wk ga ik naar juridisch loket op internet lees ik dat je geen afspraak kunt maken gewoon binnenlopen
Gr sylvia

Login om te reageren