Datingsfraude?

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van datingfraude’
27 juni 20224 reacties236 weergavenPublieke groep
Default profile image
Vino1

De persoon die mij benaderde via een datingsite was aardig en we hebben eerst een paar maanden gewoon via Whatsapp gepraat. Toen het wat serieus werd vroeg ik hem om een kopie van zijn paspoort te sturen. Daar was hij eerst boos om en ik legde hem uit dat er veel naam fraude was Daarop stuurde hij het op met zijn werkpasje van zijn werk. Kwam precies over met de foto's die hij al had gestuurd en de naam die hij voerde. Op het paspoort staat dat hij van de Bahama's komt. Eerst zou ik naar Noorwegen komen en hem daar ontmoeten. Maar hij ging naar de Bahama's om oa zijn 2 huizen te verkopen.  Daar had hij een advocaat voor ingeschakeld, maar deze kon pas wat voor hem doen als hij € 30.000,-- betaalde. Ik heb de nota van de advocaat gezien en gegoogeld. Het advocatenkantoor bestaat , werkt internationaal en is groot. De nota logo  kwam overheen met de logo's van het advocatenkantoor. Ik heb deze betaald. Ik zou naar hem toevliegen als de zaak rond was Hij vroeg ook nog € 10.000,-- extra voor zichzelf. Dit heb ik geweigerd. Nu hoor ik heel weinig van hem en als ik vraag wanneer ik kan komen krijg ik daar geen antwoord  op. Het netwerk ligt daar vaak plat. Zijn adres is een kantoor met meerdere postadressen. Misschien is het wel goed, maar ik twijfel. 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

4 reacties

Default profile image
Nar

Beste,
Ik vrees dat je slachtoffer bent geworden van fraude. Blokkeer alles en probeert je geld terug te krijgen.
Sterkte!

Login om te reageren
Default profile image
Giovanna-48

Hoi Veno1,
Ik zou toch een aangifte doen bij de politie. Ik zou gelijk bellen en afspraak maken. Ik ben bang dat je geld gewoon weg is. Bel (0900) 8844. Succes en veel sterkte.

Login om te reageren
Default profile image
pieterke

Ik denk toch dat jij er bent ingetrapt. Het spijt mij, ik heb helaas ervaring. Ik maak een lange innerlijke reis door en ontdek mijn diepe behoefte om in liefde gezien en aanvaard te worden dat maakt zo kwetsbaar. Ik leer door deze dingen God zij dank

Login om te reageren
Naast lotgenoot nu ook ambassadeur.
Sylvia | Ambassadeur

Hi Vino1,
Dit klinkt helaas echt als datingfraude.
Mogelijk komt hij straks wel weer in de lucht en gaat nog een poging doen om geld te krijgen. Dit soort organisaties gebruiken echte documenten waar de informatie op wordt aangepast. Vandaar dat je de bedrijven gewoon terug kan vinden op internet.

Laat je niet verleiden om nog meer geld over te maken. Je krijgt het niet terug. Het beste is blokkeren en verdriet verwerken. Hoe moeilijk het niet ook lijkt, want jij was/ bent echt verliefd.
Praat er over met mensen die je vertrouwd. Mocht je dat niet aandurven weet dan dat je hier altijd een luisterend oor kan vinden.

Je kan aangifte doen bij de politie. Hier wordt op het ogenblik weinig mee gedaan. Maar hoe meer aangiften, hoe meer bekendheid en mogelijk 'erkenning' slachtoffers op den duur krijgen. En hopelijk hiermee ook steun.

Groetjes Sylvia
Slachtoffer I ambassadeur

Login om te reageren