Relatiegeweld

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van geweld’
14 mei 20223 reacties111 weergavenPublieke groep
Default profile image
Peetje

Hallo allemaal,

Ik ben net 1,5 maand weggegaan bij mijn vriend. We waren gek op elkaar en hielden allebei ontzettend veel van elkaar. De eerste 1,5 tot 2 jaar was het goed. Al wel met wat red flags. Maar de laatste 2 jaar werd ik verbaal en fysiek mishandeld. We wilden het zo graag oplossen en hij is een goed mens. Maar heeft door zn kindertijd en misschien wel door een stoornis wie weet, hele heftige emotionele problemen. Kon niet normaal conflict hebben en heeft een probleem met emoties reguleren en agressie. Ik heb het er ontzettend moeilijk mee te verwerken maar ben wel in therapie. Ik heb zo veel heftigs meegemaakt en heb ook veel liefde met hem gekend dat het heel ingewikkeld is om te plaatsen allemaal. Ik mis het goede aan hem en de connectie die we hadden. We wilden een leven samen en een gezin uiteindelijk. We waren maatjes voor een hele tijd. Tegelijk heeft hij me zo veel pijn gedaan. Fysiek, verbaal door pesterijen en het kapotmaken van mijn spullen. Het is alsof ik 2 mensen in 1 lichaam heb gekend. Ik mis onze connectie maar ben opgelucht dat ik nu voor mezelf heb gekozen. We waren samen van mijn 19e tot mijn 23e. Ik voel me erg alleen ondanks dat ik een lieve famillie en vriendengroep heb. Ik zou het zo fijn vinden contact te hebben met iemand die soortgelijke ervaringen heeft. 

Bedankt voor het lezen x 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

3 reacties

Default profile image
Katy

Hi Peetje,

Ik reageer eigenlijk nooit op verhalen maar ik herken heel veel van wat je schrijft. Ik was ook 19 toen ik mijn exvriend leerde kennen en 21 toen het uiteindelijk uitging, nu ben ik 24 en nog steeds wanneer ik het er met iemand over heb weet ik niet hoé ik moet uitleggen dat ik ook mijn mijn mooiste momenten met hem heb beleeft. Ik heb ervoor gekozen om het niet met iedereen te delen en maar een paar mensen in mijn omgeving weten ervan, maar ik merk dat ze het niet begrijpen. Niet hoe je intens van iemand kan houden en aan de andere kant ook pijn kan hebben. Anyhow, ik ken eigenlijk ook niemand met soortgelijke ervaringen en het lijkt me fijn om het er eens met iemand erover te hebben die weet hoe het is :)

Ik weet alleen niet hoe je hier een privé bericht stuurt. Maar mocht je het leuk vinden, laat het maar weten!

Liefs Katy

Login om te reageren
Revi Ambassadeur
Revi | Ambassadeur

Hi Peetje,

Ik kan mij heel goed voorstellen dat je je alleen voelt ondanks jouw geweldige support team.

In gedachten ben je nog bezig met het verwerken van ook de mooie momenten, die zij niet (hebben) kunnen zien.
Althans, zo was het voor mij...

Ik heb 10 jaar in een relatie gezeten wat vooral uit mentale mishandeling bestond.
Toen het kapot ging, bleef ik mij heel erg vasthouden aan de goede momenten.

Mocht je mij meer willen vragen, mag dat altijd hier of in een privéberichtje.

💜

Login om te reageren
Default profile image
Jewel44

Lieve Peetje,
Ik herken je verhaal zo goed. Wat moet het moeilijk zijn om de stap te zetten om weg te gaan. Wat veel mensen niet zien is dat er ook die lieve, fijne kant is. Precies zoals je zegt, alsof er twee personen in één lichaam zitten. Ik kan je niet ondersteunen, want ik heb de stap om weg te gaan nooit durven maken. Ik wens je heel veel sterkte met het verwerken van wat er allemaal gebeurt is. Goed dat je hier hulp in hebt in de vorm van therapie.
Liefs, Marion

Login om te reageren