Ik vind het lastig

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld’
12 mei 20224 reacties130 weergavenPublieke groep
Default profile image
A-5

Hi Allemaal, 

Het is voor mij de eerste keer dat ik dit doe. Dus ik hoop dat het een beetje te lezen is. Ik ben toen ik 9 jaar (ben nu 31) was seksueel misbruikt door een vriend van mijn moeder. Sinds vorig jaar ben ik het pas aan het herleven. Aan het begin dacht ik, 'Ik word gek', maar mijn gedachten werden steeds echter en gruwelijker. De man heeft mij niet alleen seksueel misbruik maar op alle mogelijke manieren mishandeld. Ik ben in behandeling bij een psycholoog en psychiater. Heb gelukkig goede hulp gevonden. EMDR durf ik nog niet. Ben er denk ik nog niet klaar voor. 

Ik voel me de laatste tijd zo rot. De laatste tijd vind ik het heel eng om in de buurt van onbekende mannen te komen. Ik voel zoveel dingen. Iedereen vindt dat ik zo sterk ben, dat ik goed bezig ben. Maar zo voelt het niet. Het is zo lastig om dit allemaal te hebben naast je baan en prive leven.

Ik zou graag met een lotgenoot willen praten, maar ik weet niet of dat kan hier. 

 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

4 reacties

Default profile image
pieterke

Op een of andere manier begrijp ik je. Ik ken dit gevoel en dat ik er niet uit kom

Login om te reageren
Edwin | Ambassadeur

Hoi A-5. Ik wil beginnen door aan te geven dat ik het echt heel verschrikkelijk vind dat je dit hebt moeten ondergaan. Dat je op je 9e slachtoffer bent geworden van een misdrijf, want dat is het. Herbeleven is een heel bekend fenomeen. Dat kan tamelijk snel zijn na de gebeurtenissen, of veel langer. In mijn persoonlijke geval duurde het bijna 35 jaar. Dus herken ik wat je schrijf. Goed dat je hulp hebt gezocht en gevonden. Fijn dat je schrijft dat het "goede" hulp is, want daarin zit vertrouwen en dat heb je nodig om je verhaal te kunnen doen en om herstelstappen te zetten. Is EMDR met je besproken? Ik begrijp uit je reactie dat dat zo is. Je voelt dat je er nog niet klaar voor bent. Dat respecteer ik natuurlijk. Wel geef ik je aan dat we in de meeste gevallen hier merken dat EMDR de sleutel is naar herstel. Ik wil je geen druk opleggen, maar ik hoop dat er een moment in je behandeling komt, dat je, samen met je behandelaar, dat traject in gaat. Rot voelen, herbeleven, het is helaas wat er bij hoort. Dat herkennen we allemaal.
Je kunt met lotgenoten praten, zeker. Slachtofferhulp Nederland biedt lotgenotengroepen.
https://www.slachtofferhulp.nl/emotionele-hulp/contact-met-lotgenoten/
Ik heb daar zelf aan deelgenomen enkele jaren terug en dat heeft mij veel gebracht. Mijn suggestie zou zijn om contact op te nemen met SHN. Ik geef je link naar de contactpagina. https://www.slachtofferhulp.nl/contact/
Je kunt bellen (0900-0101), de mail of via de chat. Wat het beste bij jou past.
Heel veel sterkte en probeer een beetje met zachtheid naar jezelf te kijken. Je bent harstikke goed bezig, je gaat het aan, je hebt hulp gezocht. Dat is heel sterk en verdient een compliment! Groetjes, Edwin

Login om te reageren
Revi Ambassadeur
Revi | Ambassadeur

Hi A-5,

Fijn dat je via deze community uitreikt naar lotgenoten.
Ik kan me voorstellen dat je verhaal hier posten veel emoties met zich meebrengt en dat dat niet makkelijk is. Het is ook niet niks wat je hebt mee moeten maken.

Het doet me goed te lezen dat je professionele hulp helpt. En ja, EMDR wordt vaak ingezet en je leest er hier veel over, maar het kan wanneer jij er klaar voor bent. Lees er wat over, misschien wat rondvragen naar ervaringen voor wie daar open voor staat, jouw tempo.

Ik ben zelf op 16 jarig leeftijd voor langere tijd sexueel misbruikt. Tot mijn 31ste kon ik mijn gedachten en gedrag redelijk sturen. Daarheen waar ik er niet aan hoefde te denken.
Op mijn 31ste ben ik geëmigreerd en werd van alle kanten getriggerd. Dit zorgde ervoor dat ik in een zware depressie viel en mijn therapie jaren gestart waren.

Mocht je verder willen praten of als je dingen wilt vragen, mag je een reactie hier geven of een privéberichtje sturen mag uiteraard ook.

We zijn er voor je. 💜

Login om te reageren
Default profile image
Roos-2021

Het schijnt dat mensen die EMDR te lastig/heftig vinden. EMDR flash wellicht een optie zou kunnen zijn. Wellicht eens googlen en bespreken met je behandelaren ;) Succes!

Login om te reageren