Delen=Helen n

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld’
7 januari 20222 reacties120 weergavenPublieke groep
Default profile image
Joy60

Hallo lieve lieve medemens,

Ik wil jullie een hart onder riem steken. Er is hulp, zelfs na vele jaren net als ik, na 46 jaar. Ik ben 61 en misbruikt op mijn 15de door een man van 30. En sinds december 2021, dus nog maar net, heb ik een intensieve trauma therapie gehad bij Psy-trec. het is bizar, van levenslange angst naar een vrij leven.

Dit jaar begint mijn leven! 
ik ben het levende bewijs dat zelfs na zoveel jaar er heling is.

Ik wil jullie hoop geven, want je wilt niet dood, ook al zegt dat stemmetje steeds tegen jou:

- ik ben het niet waard

- wie kan ooit van mij houden, als ik al niet kan houden van mezelf

- ik wil dood, wat eigenlijk betekend: ik kan dít, dit leven niet meer aan

- kan mij het schelen 

 

Ik vertel je: het kan anders!
Nogmaals ik ben het levende bewijs. Ik heb vele jaren dood gewild, ben ik er nog steeds net als jij, verkracht te vaak voor woorden, zo onverschillig geweest naar mezelf en mijn leven. Niet wetende wat mij blij maakte. Ik, was niet belangrijk.
Ik vertel je wat ik geleerd heb over ptss. Wat dat is waar de meeste mensen aan en door lijden als ze zijn misbruikt. We denken aan soldaten in de oorlog, díé hebben ptss! Nee, seksueel misbruik geeft ptss. Lees erover en aub wees lief voor jezelf, zoek hulp. 
Psy-trec wordt vergoed met verwijzing van de huisarts. Geef jezelf een nieuwe kans, een kans op een eigen leven zonder angst zonder hoofdletter A. 
 

Wees fearless en vraag om hulp! Hoe eerder hoe beter. Geloof me. ❤️

je wilt geen 46 jaar leven zonder weten dat ptss is wat je plaagt.

Hele warme knuffel voor jullie allemaal,

Joy 

Reageren op dit verhaal?

Members of the Lotgenoten Community can join into the conversation with other members. Share your experiences, support other members or ask questions.

2 reacties

Default profile image
Bowie19

Ik ga me er eens in verdiepen! Fijn om te horen dat er toch een uitweg kan zijn voor mensen die dat niet in zien waaronder ik. Ik hoop dat je je zo vrij voor een lange tijd blijft. ❤️❤️ Verder is die psy trec nu alleen gespecialiseert op PTSS? Want ik weet namelijk niet of ik nu nog PTSS klachten heb.

Login om te reageren
Default profile image
Joy60

Ja Psy Trec is speciaal voor PTSS. Misschien kan je via je huisarts kijken of je een ptss hebt. Als je er over leest kan je misschien ook al kijken of dit zo is voor jou. Aanmelden gaat sowieso via je huisarts. Ik heb nu nazorg voor het emotionele gedeelte bij een psychologe en voel me echt zo veel rustiger, ongekend 😁👍🏽
Ik wens je alle goeds, Bowie19 ❤️
Warme groet, Joy

Login om te reageren