Seksueel misbruikt door mijn broer

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld’
2 december 20214 reacties185 weergavenPublieke groep
Default profile image
Tweety1996

Hallo allemaal ik ben …… ik ben vanaf mijn 6 jarige leeftijd tot 12 jaar misbruikt door mijn bloed eigen broer ik vecht nog dagelijks met de traumas die ik eraan over heb gehouden ben nu inmiddels 25 jaar het is zelfs zo erg dat mijn vriend mij niet mag aanraken ook als we omgang hebben word ik verdrietig en krijg ik telkens beelden terug te zien mijn relatie gaat hieraan kapot ik ben zo bang dat dit nooit meer goed komt en ik voor altijd met deze angsten loop mijn ouders hebben hier ook nooit wat aan gedaan ondanks ik het mijn moeder vertelde heeft ze me nooit beschermd alleen heeft ze hem een paar keer aangesproken en dat was het ik ben zo kapot  hij leeft zijn leven met zijn gezin en ik kom er maar niet over heen!

Reageren op dit verhaal?

Members of the Lotgenoten Community can join into the conversation with other members. Share your experiences, support other members or ask questions.

4 reacties

Philip | Ambassadeur

Beste Tweety1996
Uit eigen ervaring kan ik schrijven dat je er zeker iets aan kunt doen om er vanaf te komen. Heb hoop dat je van deze ernstige en bijzonder nare ervaringen kunt verwerken. Het is wel erg sneu dat je van je moeder niet dat begrip en steun krijgt die je terecht vraagt. IK geloof je onmiddellijk dat het een wisselwerking op je relatie.
Ken je het programma Geraldine en de vrouwen? Je kunt het nog zien op internet. Je kunt een privebericht sturen aan een van mijn collega ambassadeurs Jorien of Marina. Zij hebben aan dat programma meegewerkt.
Plan een afspraak met je huisarts om je door te laten verwijzen naar een instelling die gespecialiseerd is in het behandelen van seksuele trauma’s.
Lukt dat niet, schrijf .
Sterkte !

Login om te reageren
Default profile image
Taurus90

Beste,

Dapper dat je je verhaal hier deelt ook al lijkt het anoniem. Sinds afgelopen week heb ik voor het eerst durven praten over wat mij is overkomen. Ik herken mezelf een beetje in jou verhaal. Heel lang heb ik ervoor weggerend, maar ik kan het niet meer. Ik heb hulp gezocht.

Ik zit ook sinds vandaag op dit forum en lees jou bericht als eerste.

Ik heb het misbruik heel lang weggestopt maar ben erachter gekomen dat de enige die er wat aan kan doen ikzelf ben. Ik heb hulp gezocht bij een psycholoog. Dit helpt mij nu al, al komen er ook dingen naar boven die ik liever niet meer had herinnerd en waar ik nu weer nachten van wakker lig. Ik hoop voor je dat je de steun gaat vinden die je zoekt.

Login om te reageren
Default profile image
Tweety1996

Wat fijn dat je dit deelt ben echt zo opgelucht dat ik niet de enige ben

Login om te reageren
Default profile image
Emma

Hoi Tweety1996

Wet knap dat je je verhaal hier neerschrijft. Dat is een eerste stap in je proces.

Het is triest te horen wat er is gebeurd en dat je moeder niet ingreep. Ik ben zelf misbruik ervaren van mijn 7 tot mijn 12 blijkbaar. Via hypnose heeft men er jaren op geplakt want daar kon ik niet bij. Er is het misbruik met een vreemde en het andere met mijn broer. Ik heb maar vage herinneringen. Geraak er gewoon niet verder bij.

In mijn vorige relaties heeft het ook steeds een impact gehad: telkens blokte ik en bepaalde dingen lukte niet. Dan blokkeerde mijn lichaam. Ik kon niet doen wat er destijds is gebeurd. Of dat ooit geheel weggaat. Dat is nog een proces lijkt me.

Belangrijk is om er over te kunnen praten maar dat is heel lastig als het over misbruik binnen het gezin gaat. Mensen die me kennen weten dit niet. Hier en met enkele lotgenoten durf ik het wel te delen. Maar veelal enkel met diegenen die hetzelfde hebben ervaren. Ik kan nog steeds niet echt bij de gedachte hoe het allemaal is kunnen gebeuren. Ooit kreeg ik de vraag van zowel mijn psycholoog als therapeute of ook mijn broer misbruikt zou kunnen zijn door de vreemde. Wat op zich wel kan. Hij herinnert zich niets van dit alles. Wat het moeilijk maakt.

Ik hoop dat je hier je verhaal kwijt kan en dat je verdere stappen onderneemt om ermee aan de slag te gaan. Het is een pittig proces maar op deze manier kan je idd niet verder.

Ik begrijp ook je boosheid tov je broer. Hij heeft het gezin en is gelukkig en zelf geraak je niet vooruit. Dat is ook heel frustrerend. Tijd dat je met jezelf aan de slag gaat en kijkt welke therapie bij je past.

Aan de lotgenotenbijeenkomst heb ik ook veel gehad. Voor mij was dat een eerste stap naar meer.

Veel succes en je mag me altijd berichtje sturen als je wet kwijt wil.

Veel liefs
Emma

Login om te reageren