Oplichting

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van datingfraude’
2 december 20213 reacties225 weergavenPublieke groep
Default profile image
Cootje 52

Ook.ik ben slachtoffer  van datingfraude .Begin november  leerde ik via twoo een bouw ingenieur kennen zijn locatie  was assendelft.  Zijn naam is kelvin wilson  we raakte aan de praat en hadden een leuk gesprek.  Naar een paar dagen  zei hij dat hij via hang outs contact wilde de gesprekken  gingen overeen weer hij zat voor een project  in Madrid.. Hij stuurde foto's  van zijn bouwlocatie  na enkele  dagen  kwam hij met het verhaal  dat hij nog geld kreeg van het project van Nederland  hij zou contact  zoeken  met de aannemers  zodat zij konden afspreken  dat het geld op mijn rekening  kwam het ging om een groot bedrag  en  moest dan 27000 euro  contant betalen  aan de aannemer  zodat het geld op mijn rekening  kwam dit vertrouwde ik niet. Hij had twee zoontjes in Amerika  en wou een nieuw gezin vormen wilde in Nederland  een huis kopen  ik moest kijken  bij mijn in de buurt.. Hij beloofde voor de kerst hier te zijn belde me iedere avond met de liefste woorden.  Tot vorige  week zijn telefoon  was gevallen  en zijn geluid deed het niet meer dus vroeg hij of ik geld wou overmaken  voor een telefoon  aan zijn leverancier  vsn bouwmateriaal ik ging er niet op in. Ik vertrouwde het niet zaterdag  heb ik ontdekt  dat zijn profielfoto  gejat was van een zanger uit Amerika.  Ik deed bericht naar hem.hij vertelde dat hij was gehackt dat die zanger zijn foto,s gebruikte.  Mijn wantrouwen  werd naar hem toe steeds erger .Hij bleef maar aandringen  tot eergisteren  toen had hij de oplossing  voor zijn probleem met zijn telefoon  ik moest een itunescard kopen voor 200 euro zodat hij zijn telefoon  kon updaten. Heb het niet gedaan  want ook  dit vertrouwde ik niet . Hij heeft waarschijnlijk  door nu want ik hoor niks meer .

 

 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

3 reacties

Default profile image
Muurbloempje74

Hoi hoi wat super goed, dat je financieel er niet in getrapt bent. Het zelfde verhaal als bij mij, ik kon t wel geschreven hebben, triest toch. Ook bij mijn" liefde"" genaamd Robert Jefferson, was ineens alles opgelost, maar...dan moest er nog wel een telefoonkaart komen. Die ik dan wel ff kon betalen. Heb je hem nog kunnen melden bij twoo? Als misbruik? Nogmaals super van je dat op tijd de alarm bellen gingen rinkelen.

Login om te reageren
Default profile image
stier1973

Super goed van je dat je er niet ingetrapt ben. Ik neem mijn petje voor je af.
Helaas ken ik het verhaal en ik ben er wel ingetrapt. Hij heeft idd geen oog meer voor jou omdat je geen geld overmaakt, dus ben je niet belangrijk meer en kan hij niks meer met je. Blijf volhouden.

groetjes stier1973

Login om te reageren
Default profile image
Christiane

Dag Cootje 52 en stier1973, Ik begrijp hetzelfde al is het 4 jaar geleden. We denken misschien, hoe kon ik dit doen? Op die vraag is geen algemeen antwoord, maar wel een vraag of verbonden te zijn. Stel je eens voor dat wij allen samen konden zijn. Niet wanhopig maar als lotgenoten die zoveel te bieden hebben. Dus hou daaraan vast en sta open, voor een date, maar binnen 3 dagen, dat is ook het advies van CVV. Als je dat niets lijkt , ook goed, binnen 2 dagen elkaar zien. Werkt beter en zo niet, dn gaan we een dag organiseren met slachtoffers, wie wil? Niemand wil dit toch meemaken en laten we zoeken naar andere manieren!!!!!

Login om te reageren