wat nu?

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld’
29 november 20211 reactie197 weergavenPublieke groep
Default profile image
xyvkex

hallo allemaal!

Er is veel gebeurd sinds de laatste keer. ik heb het met mijn gezin gedeeld dat mijn oom mij seksueel misbruikt hebben. zij staan achter mij. mijn nicht waar het ook mee is gebeurd heeft het ook na 30 jaar mede dankzij mij verteld aan haar gezin. Alleen ik weet dus niet of ik mijn oom wil aangeven, of ik de kracht ervoor heb of ik niet kopje onder ga?

ik herken mijn gedrag, want ik ga het steeds uit de weg ik vlucht en zoek afleiding want wat wil mijn gevoel en mijn verstand? Heb ik er vrede mee dat hij nog steeds slachtoffers kan maken ja of nee? nou nee maar wil ik dat hij vast komt te zitten eventuele rechtzaak i kweet niet of ik er klaar voor ben...  hebben jullie adviezen?

 

Daarnaast ben ik er klaar voor om emdr te volgen. Ik heb maandag een intake en kan die week of die week er op al mijn eerste sessie volgen. Het is alleen zo dat het best wat geld kost. 110 euro per sessie. Weet iemand of je dan elke week een sessie hebt of 1 keer per maand? want ik weet niet of het mij financieel lukt om iedere week dat te kunnen inleggen.

 

Daarnaast sta ik ook open voor andere vormen om van het trauma af te komen zoals hypnose. zijn er hier mensen met ervaringen? Ik word er gek van dat ik nu geen stappen zet, als er iemand iets weet laat het me weten. Ik voel mij vooral heel erg boos, want de intimiteit met mijn vriend is momenteel ruk. Ik ga er geen doekjes om winden, want als we seksueel actief zijn kan ik er niet van genieten, soms walg ik er gewoon van. Dit komt dus absoluut niet door mij nvriend, durf het niet te zeggen waant wil hem niet kwetsen maar ook niet mezelf in de weg zitten.

 

ik hoor het graag. 

 

veel liefs! 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

1 reactie

Philip | Ambassadeur

Beste xyvkex,
Goed dat je geschreven hebt. Eerst even, wel of niet aangifte doen? Het misbruik heeft al een poos geleden plaats gevonden. Het hoeft dus niet op stel en sprong beslist te worden. Zorg eerst goed jezelf.
Ik sta wel verbaasd over de bedragen die de EMDR-sessies kosten. Dit terwijl de ziektekostenverzekering de behandeling normaliter betaald. Je kunt je ziektekostenverzekering daar over bellen. Ben je doorverwezen door je huisarts en via het zorgdomein aan gemeld. Er zijn goede behandelingen waarbij je in 4 tot 8 dagen een op seksuele trauma’s gespecialiseerd goede resultaten kunt boeken. Heb je de tv-serie. Geraldine en de vrouwen gezien. Dan krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Je kunt ook een privebericht sturen naar een van de collega ambassadeurs Jorien of Marina. Zij hebben meegewerkt aan die serie.
De ervaringen in je relatie die je beschrijft zijn heel herkenbaar. Des te meer reden om er werk van te maken.

Login om te reageren