Spijt van mijn foto's

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld’
25 november 20217 reacties108 weergavenPublieke groep
Default profile image
Gebruikersnaam

Ik heb helaas ooit naakt foto's gemaakt. En deze zijn een paar maanden terug uitgelekt. Deze zijn eerst in mijn oude vriendengroep gekomen en iemand daar heeft het Veder naar het halve dorp gestuurd. Nu heeft bijna iedereen het gezien. Ik schaam mezelf hier zo erg voor. Ik durf niet maar naar de leuke feesten in het dorp. Ik vind het al mega eng om naar de supermarkt te gaan. Het liefste kom ik niet buiten. 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Slachtofferhulp Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

7 reacties

Philip | Ambassadeur

Hoi Jij
Leuke vriend in de vriendengroep. Ik kan me goed voorstellen dat je je schaamt en er behoorlijk mee omhoog zit. Kun je met iemand in de vriendengroep hier over praten? Praten om het standpunt van de anderen te horen wat de andere vrienden vinden van die laffe daad om de foto door te sturen.
Wat er niet mag gebeuren is dat jouw leven er verder door beïnvloed. Misschien is het goed om met een medewerker van Slachtofferhulp een afspraak te maken; ‘hoe je kun dit varkentje het beste wassen”. Ik denk dat ze daar best een goede aanpak voor weten. Ze hebben misschien ook suggesties hoe je de foto’s van het net kunt (laten) halen.
Weet je wie de foto heeft laten lekken?

Login om te reageren
Default profile image
Gebruikersnaam

Nja het is was meer mijn vriendengroepen. Ik heb laatste jaar zeer weinig contact nog met ze. Daarom kan ik er niet echt met iemand van hun over praten.
Helaas weet ik niet wie de foto's verspreid heeft.

Login om te reageren
Default profile image
Lasterslachtoffer8

Ja, lijkt mij echt vreselijk als je dat overkomt. En het erge is dat hetvaak via internet gaat zodat je er nooit achterkomt wie het verspreid heeft. Of je moet wel een hele goede ICT specialist zijn. En de bevoegdheid hebben om dingen op te mogen sporen.
Mij helpt het wel om soms dan maar een onverschillige houding aan te nemen ondanks dat ik zo helemaal niet ben in wezen. Je weet vaak ook nooit wie je in huis haalt. Je vertrouwt iemand en dan zoiets. Heel veel sterkte en misschien een schrale troost maar het overkomt meer mensen en als lotgenoten elkaar kunnen helpen is dat alleen maar goed volgens mij.

Login om te reageren
Default profile image
Gebruikersnaam

Dankje. Ja ik doe ook echt mijn best om er niks van aan te trekken. Maar dat lukt alleen niet heel erg helaas. Ik probeer wel vaker even naar de winkel te gaan. Maar als ik er ben dan wil ik weer zo snel mogelijk naar huis omdat ik dan denk dat iedereen het weet en gezien heeft.

Login om te reageren
Philip | Ambassadeur

Het zal erg moeilijk blijven om je er niets van aan te trekken. Het gaat je leven blijven bepalen, tenzij je het actief verwerkt. Lastig omdat in je eentje te doen. Ben je een een sauna bezoeker of logeer je op naturistencampings, dan ligt het misschien minder naar.
Kun je iets met de suggestie om hierover met Slachtofferhulp een afspraak te maken?

Login om te reageren
Default profile image
Leafde

Hey,

Wat naar zeg dat dit jou overkomen is ;(.
Ik weet precies hoe het voelt heb namelijk hetzelfde meegemaakt en het is inderdaad verschrikkelijk. Je schaamt je en je bent bang dat iedereen een nare mening over je heeft. Wat echt helpt en een aanrader is om even naar een psycholoog te gaan die kan je daar echt goed bij helpen. Met familie praten heb je dat al gedaan? Dat kan ook wel helpen. Het is makkelijk om te zeggen trek je er niks van aan want dit trek je je automatisch aan. Alleen je moet wel in je achterhoofd houden dat mensen alleen praten over iemand die ze blijkbaar interessant vinden want waarom zou je anders zo bezig zijn met een ander ? Vooral bij vrouwen is het vaak ook een bepaalde jaloezie want geloof mij ik heb wel geleerd en zovaak gehoord dat heel veel mensen naaktfoto’s maken en dat is niet iets wat heel raar is het is alleen vervelend als het uitkomt. Ik hoop echt dat je je snel beter voelt en weer wat meer gaat genieten van het nu.

Liefs

Login om te reageren
Default profile image
Lisanne20

Ik heb dat ook wel eens gedaan, maar zonder mijn gezicht erop.
Ik wilde het niet, maar werd overgehaald. Je bent niet vies en het is niet jouw schuld. Jij bent het slachtoffer niet de dader. Mensen die zo harteloos zijn, moeten zich schamen.

Login om te reageren