Journalist zoekt iemand met ervaring

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van datingfraude’
18 november 202113 reacties325 weergavenPublieke groep
Default profile image
JuneFHJ

Hallo lezer/lezeres,

Ik ben June en ik ben een student Journalistiek, op dit moment ben ik onderzoek aan het doen naar dating fraude. Het is in deze alleen best lastig om mensen te vinden die hier last van hebben gehad, en die hier graag over zouden willen praten. 

 

Ik zelf ben daarom ook geen lotgenoot van jullie, maar leef wel erg mee met de gebeurtenis die jullie is overkomen. Ik ben op zoek naar iemand die (anoniem) zijn verhaal zou willen doen bij mij, dit wordt niet geproduceerd maar is enkel en alleen voor mijn eigen portfolio.

Je naam/geslacht/alles wat jou herkenbaar maakt mag anoniem blijven. Ik ben vooral geïnteresseerd wat jullie ervaringen zijn.

Mocht je interesse hebben, denk er dan even over na en mail me op junelreijinga@gmail.com.  Dan zoeken we samen naar een oplossing die fijn voor jou voelt en zodat jij je verhaal kan doen.

 

Groetjes June, FHJ Tilburg

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

13 reacties

Default profile image
Nar

Hoi June, heel belangrijk dat er meer onderzoek en dus bekendheid komt, daarom wil ik graag helpen en mijn verhaal delen. Echter weet ik niet precies wat je zoekt, zelf heb ik uiteindelijk nooit geld overgemaakt ofzo.
Groetjes,
Nar

Login om te reageren
Default profile image
JuneFHJ

Fijn dat je zo snel reageert Nar, ik ben alleen wel op zoek naar iemand die ook slachtoffer is geworden. Bedankt in ieder geval voor je interesse!

Login om te reageren
Default profile image
Tante Truus

Ik heb wel geld overgemaakt en dat ben ik kwijt .. maar mijn vertrouwen, ego hebben een klap gekregen en het verdriet om het verlies van je " maatje" die dus uiteindelijk alleen maar geld wilde is iets verschrikkelijks! Dus ja, als mijn verhaal anderen kan steunen en voorkomen dat andere vrouwen (en ook mannen!) dit misschien niet zal overkomen, dan help ik graag mee ook al doet het zeer

Login om te reageren
Default profile image
JuneFHJ

Hoi Truus,

Wat naar om te horen dat deze gebeurtenis je heeft geschaad, ik vind het inderdaad ook belangrijk dat mensen zoals jullie gehoord worden. Als je er klaar voor bent mag je me mailen op junelreijinga @ gmail. com

Dan bespreken we samen wat jij fijn vind in deze,
heel erg bedankt voor je interesse en ik hoop snel van je te horen!

Login om te reageren
Default profile image
Frie

Vele slachtoffers hebben hun verhaal verteld …
Misschien wordt het tijd de daders op te sporen en voor de rechter laten verschijnen .. deze behoren in de gevangenis… journalisten die meehelpen hebben we meer dan nodig

Login om te reageren
Default profile image
JuneFHJ

Jazeker dat vind ik ook, natuurlijk kan ik als student journalistiek minder dan een journalist die al langer in het vak is maar ik doe mijn best!

Login om te reageren
Default profile image
JuneFHJ

Frie, mocht je interesse hebben kan je me altijd mailen. Misschien dat ik wat voor je kan doen.

Login om te reageren
Default profile image
Eliza Tin

Hallo June, als eerste mooi dat je dit onderwerp kiest om aan je portfolio toe te voegen. Als tweede ben ik van mening dat een ieder die hiermee te maken krijgt slachtoffer is. Geld overmaken is niet hetgeen je slachtoffer maakt, maar dat er gespeeld en misbruik gemaakt wordt van je emoties, gevoel en vertrouwen des te meer.... vriendelijke groet Eliza

Login om te reageren
Default profile image
JuneFHJ

Hoi Eliza!
Je hebt gelijk, iedereen die zich emotioneel en misbruikt voelt is inderdaad slachtoffer, excuses dat ik dit zo naar verwoord heb. Ik vind het ter doelstelling van mijn onderzoek alleen effectiever als er iemand daadwerkelijk bijv. geld heeft overgemaakt en hoe dat in zn werk ging. Waar deed je dat? Waarom vroeg hij dat? Vroeg hij dat vaker?

Ik hoop zo je vraag te beantwoorden, mocht je hier met mij over in gesprek willen alsnog sta ik daar open voor!

Groetjes June

Login om te reageren
Johanna64

Hoi June,
Ik ben een slachtoffer van een lovescammer die gelukkig geen geld kwijt is geraakt. Maar de emotionele schade die ik heb opgelopen kost me heel veel kracht om het te verwerken.
Ik wil graag bijdragen aan jouw artikel.

Login om te reageren
Default profile image
JuneFHJ

Hoi Johanna, wat fijn dat je geïnteresseerd bent! Je kan me mailen op bovenstaande emailadres, dan bespreken we samen hoe of wat. Ik hoop snel wat van je te horen :)

Login om te reageren
Eva
Eva | Communitymanager Slachtofferhulp Nederland

Beste [~3681]
Ik zag je bericht pas toen er al een aantal reacties waren dus mijn reactie heeft even op zich laten wachten. Graag wijs ik je toch nog even op het volgende; in onze huisregels en bij het aanmaken van een post staat beschreven dat het plaatsen van enquêtes, marketing- en studie- en schoolonderzoeken niet is toegestaan.
Omdat hier nu al op is gereageerd, laat het ik het bericht staan, maar graag in het vervolg eerst even contact opnemen met de communitymanager (community@slachtofferhulp.nl) zodat we er samen naar kunnen kijken.
Wel wil ik graag erbij vermelden dat Slachtofferhulp afstand neemt van de inhoud van dit onderzoek en daarmee niet verantwoordelijk is voor eventuele gevolgen.
Groetjes Eva
Communitymanager

Login om te reageren
Default profile image
stier1973

Hoi june
ik heb je een mailtje gestuurd en zou ook graag mijn verhaal willen delen. Mijn verhaal is nog recent van 3 oktober dit jaar. Ik heb wel geld uitgegeven .
Ik hoor het wel van je.
groetjes Stier1973

Login om te reageren