Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Slachtofferhulp Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

3 reacties

Philip | Ambassadeur

Beste Stier23
Goed dat je de stilte over wat je is overkomen hebt doorbroken. Fijn dat je dat met de meest naaste hebt kunnen doen. Ook mijn echtgenote heb ik na 56 jaar verteld wat mij is aangedaan. Dat heeft veel verklaard.
Ook heb ik haar niet in detail verteld wat er is voorgevallen. Dat is niet nodig, belangrijker is dat ze weet dat er iets voorgevallen is, je het gaat verwerken en je leven opnieuw gaat vormgeven. Ze zal voor een belangrijk deel andere kanten van je leren kennen.en ook verliefd op kunnen worden.
Essentieel is dat je goede professionele hulp vindt waarin je je trauma (‘s) verwerkt. Het is goed om hier je verhaal te delen, dat is de start aan een moeilijke reis die je veel zal opleveren.
Heel veel succes!

Login om te reageren
Default profile image
Stier23

Beste Philip / Ambassadeur
Wat fijn dat je reageerde op mijn verhaal
Ik heb vanmorgen mijn vrouw verteld wat er in mijn jeugd gebeurd is met mijn 8 jaar oudere buurjongen.
Ik vond het verschrikkelijk om er over te praten ik schaam me kapot.
Heb ook verschrikkelijk zitten huilen tijdens het vertellen.
De details vertel ik haar snel maar niet vandaag ben er even klaar mee.
Maar ik ben een klein beetje opgelucht dat ik het haar verteld heb

Login om te reageren
Philip | Ambassadeur

Ja, het zal ook voor haar een opluchting zijn zodat ze kan begrijpen dat je een geheim bij je droeg.
Een geheim met impact op je leven en zijn heeft. Het je er over schamen is voor mij als lotgenoot herkenbaar, net zoals je zelf schuld geven. “Je had toch nee kunnen zeggen” Dit totdat je je bedenkt dat er een ongelijkheid zat in de contact met de dader. Door het leeftijdsverschil had hij een bepaalde macht die hij misbruikt heeft. Een adolescent met een beginnende puber dat is niet gelijkwaardig.

Login om te reageren