Mijn Amerikaan,

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van datingfraude’
21 oktober 20213 reacties543 weergavenPublieke groep
Default profile image
Frie

 Hallo iedereen,

Plots van de aardbodem verdwenen, ik blij achter met duizend vragen , hoe kan dit . 15 maanden elke morgen mijn wake up call , Elke avond 3 uur samen luisteren naar muziek , samen lachen , huilen , bidden … gelukkige mag ik morgen naar de hulpverlening. Ik snap het echt niet .., 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

Inloggen

Geen account? Account aanmaken

3 reacties

Anoniem (niet gecontroleerd)

Hi Frie,
Ik begrijp je gevoel, het is voor mij inmiddels alweer lang geleden, maar weet nog dat ik helemaal van de kaart was. Bij jou heeft het ook wel lang geduurd, dit contact.... heeft hij nu geld gevraagd? Meestal haken ze af nadat de geld vragen en niet krijgen, en dat is vaak al binnen een paar weken.
Als je de verhalen hier leest, zie je een 'patroon' dat iedere keer hetzelfde is.
Geld vragen voor allerlei zaken, een pakketje laten bezorgen waar je 'invoerrechten' voor moet betalen, en meer van dat soort duistere zaken.
Ik begrijp dat je wel al hulp hebt gevraagd, heel goed, je moet je verhaal kwijt kunnen, erover praten helpt, maar dat kun/wil je niet met iedereen, dus professionele hulp is waardevol.
Je gevoel is misbruikt, je vertrouwen weg, verdriet, radeloosheid, de wereld is grauw, kortom je voelt je ellendig.
Maar jij bent een goed mens, je hebt hier geen 'schuld' aan, je werd 'misbruikt' in je vertrouwen. Ik hoop dat je je leven weer kunt oppakken en je beter gaat voelen maar dat kost tijd.
Heel veel sterkte en hier kun je ook altijd met je verhaal komen, we hebben allemaal hetzelfde meegemaakt, dus begrijpen je gevoelens.
Warme, meelevende groet,
Foke

Login om te reageren
Default profile image
Christiane

Lieve Frie, ik onderschrijf helemaal wat Herfst hierboven beschreef. Prijs jezelf dat je gevoelens kon hebben dus je hebt een liefdevol hart. Naast de praktijken om geld te innen van slachtoffers is er ook nog een ander patroon waar te nemen en dat is spelen met gevoelens van anderen die een gevoel van macht geeft, ziek.
Ook het gevoel bij deze mannen is dat ze nog kunnen veroveren, dat geeft hun een vreemde eigenwaarde. Hier is ook onderzoek naar gedaan. Helaas leven wij allemaal in een ontrafelende eeuw, waarbij respect en waardering ontbreekt. Blijf bij ons en deel je verdriet, je wantrouwen en je teleurstelling, het zal je helpen. Wij zijn allemaal mensen die weer opstaan en elkaar begrijpen en vooral waarderen, welkom to our family. xxx

Login om te reageren
Default profile image
stier1973

Beste Frie

Voor mij is het ook nog niet zo lang geleden. Ik had het ook. Blijf hier over praten, het zal je echt helpen. Ik zit ook nog met zoveel vragen, en er achter komen zal je nooit doen, vooral niet omdat ze niks meer van hun laten horen.

Sterkte en kom op laat je schouders niet hangen, laat ze niet winnen van je.
Groetjes en knuffels Stier 1973

Login om te reageren