Sheijkh Hamdan, scam over de wereld

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van datingfraude’
3 oktober 202110 reacties239 weergavenPublieke groep
Default profile image
Melodie

Via internet werd ik benaderd door een man die zich  Sheijkh Hamdan noemde. Op dat moment kreeg ik ook dromen over deze man. Hij vroeg om me te ontmoeten maar ik moest dan naar Engeland komen. Om een bedrijf op te zetten in Nederland. Ik wilde met iemand samen gaan maar dat mocht niet. Daarna veranderde de verhalen en kwamen er scammers naar me toe. Die geld wilde voor charity. Ben het gaan aangeven bij de politie in Nederland en Dubai en heb op zijn officiële account gezet dat hij scam heeft. Vond het erg dubieus en vraag tot op de dag van vandaag af of ze er zelf achter zitten of dat ze er niks mee te maken hebben. Maar gevoelsmatig vertrouw ik het allemaal niet. 

Reageren op dit verhaal?

Members of the Lotgenoten Community can join into the conversation with other members. Share your experiences, support other members or ask questions.

10 reacties

Naast lotgenoot nu ook ambassadeur.
Sylvia | Ambassadeur

Hi Melodie,
Ik kan niet zo uit je verhaal opmaken of het fraude is. Maar als ze geld gaan vragen waarvoor dan ook, dan klopt het niet. Hetzelfde geld voot alleen naar engeland komen. Waarom zou je niet iemand mee mogen nemen.
Vertrouw op je gevoel en ga er niet op in.

Groetjes, Sylvia
Slachtoffer I ambassadeur

Login om te reageren
Johanna64

Deze Fazza scammers zijn een ware plaag op Instagram. Nergens op ingaan, het is allemaal nep.

Login om te reageren
Default profile image
Melodie

Ik heb met een Belgische vrouw hier contact over gehad. Had ook antiscam. Maar Hoe meer ze ermee bezig was Hoe meer scam kwam. Ze is 10.000 euro kwijt geraakt. Ze kwamen toen ook naar mij doordat ik met haar contact had. En bleef ik blockeren. Ik heb het op zijn officiële site gemeld en toen werd het minder.

Login om te reageren
Default profile image
Melodie

Verschrikkelijk dat het blijft doorgaan.

Login om te reageren
Crearia

Er zijn heel veel nep-accounts met de naam 'fazza' erin op Instagram en Facebook.
Allemaal oplichterij.
Alleen de accounts met een blauw vinkje zijn officieel en geverifieerd door IG of FB.
Nep-accounts rapporteer ik allemaal als spam en blokkeer ze daarna.
Ze delen met scamhatersunited op Instagram en Facebook kan ook.
Hoe meer mensen rapporteren en blokkeren, des te meer kans dat accounts ook worden verwijderd.

Login om te reageren
Default profile image
Melodie

Ja ik weet ervan. Maar ik wil er niet meer mee bezig zijn dus zocht ik naar een oplossing. Het énige wat je dan kan doen is van Instagram af gaan.

Login om te reageren
Default profile image
Melodie

Wórdt er iets door de overheid gedaan. Aan deze scam. Of Dubai? Worden ze opgepakt? Wel erg hoor dat hier geen eind aan komt. Welke antiscam site heb je?

Login om te reageren
Naast lotgenoot nu ook ambassadeur.
Sylvia | Ambassadeur

Melodie Je kan je accouny op instagram (een poosje) op niet openbaar zetten. Dan kan je ook niet benaderd worden. En anders gewoon blijven rapporteren. In deze tijd is techniek een prachtig fenomeen tot het verkeerd gebruikt wordt.

Login om te reageren
Crearia

Hi Melody,
Op Instagram rapporteer ik fake-accounts op: https://www.instagram.com/scamhaters.united/
Een Engelse vrijwilligersorganisatie die ook op Facebook zit. Als slachtoffer kun je ook lid worden van een afgeschermde pagina.
Hier gaan ze netjes te werk. Er zijn er vast wel meer maar daar las ik ook wel andere verhalen over. Over het uit de tent blijven lokken van oplichters/scammers.
Hier heb ik ook 1 x op gekeken, maar dit is betaald: https://www.male-scammers.com/ , zou ik niet doen.
Via Yandex of Google Image Search kun je met verdachte foto's zoeken naar de ware identiteit van de persoon en of deze foto's vaker gebruikt zijn.

Login om te reageren
Default profile image
Melodie

Ok, ik heb contact met fansagainstscammers. Uit Amerika. Maar ze weten dat ik niet meer ermee bezig wil zijn. Ze kennen mijn verhaal. Maar scammers zitten overal. Op elke social media. Facebook, Telegram, Instagram, whatsapp etc. En ik wil echt niet meer bezig zijn ermee. Ik ben niet veel kwijt omdat mijn gevoel al direct zei dat het niet klopt. En bovendien ben niet echt een voorstander van internet datingsites. Ik weet wel dat je erg voorzichtig moet zijn met nieuwe contacten. Vertrouw niet zomaar iemand.

Login om te reageren