'Weet je zeker dat hij echt is?

Sylvia | Ambassadeur • 10 juni 2021
4 reacties
7
135 weergaven

Twee jaar geleden is het inmiddels dat ik er achter kwam dat mijn prins op het witte paard helemaal geen prins was. Het fenomeen datingfraude kende ik niet eens. Sindsdien heb ik er veel over gelezen, gehoord en geschreven.

En niet alleen dat. De eerste periode nadat ik het wist heb ik de jacht gemaakt op scammers op een gerenomeerde datingsite geopend. Leuke foto, engels profiel, een exotische job en toevallig in of bijna naar het buitenland en je was mijn slachtoffer. Mijn missie was om zoveel mogelijk van dat soort profielen uit de lucht te krijgen. Is best aardig gelukt moet ik zeggen. Maar met wraak kom je niet verder.

Ik wilde mensen helpen met mijn ervaring. En het liefst nog meer. Ik ben ambassadeur geworden bij SHN.

Ik heb mijn verhaal gedaan voor in een boek en een podcast serie.

Ik heb meegewerkt aan een landelijke campagne over datingfraude. Dat ik ineens met mijn gezicht bij het RTL nieuws was had ik niet helemaal in kunnen schatten. Maar ik heb alleen maar positieve reacties gekregen: hoe goed en stoer het was dat ik mijn verhaal durfde te delen om anderen te behoeden. Mensen waren verbaasd dat het mij was overkomen: het kan iedereen overkomen was mijn standaard antwoord. 

En ik heb mijn verhaal gedaan voor in de Linda. De Linda heeft een verspreide oplage van 204.959 en een gemiddeld bereik van 1.071.000. In de Linda van deze maand (die met driewerf hoera voor Maxima op de voorkant) staat een 4 pagina's telend interview waar ik stiekem best trots op ben. Vooral om het feit dat ik hiermee zoveel mensen kan waarschuwen en behoeden voor wat mij (lees ons) is overkomen.

Sylvia 

Slachtoffer I ambassadeur