Voor slachtoffers van online fraude

Publieke groep 110 leden
Voor slachtoffers van online fraude

Heb je te maken gehad met online fraude, in welke vorm dan ook? Na zo’n ingrijpende gebeurtenis kan het prettig zijn om anoniem in contact te komen met lotgenoten. Als slachtoffer, maar ook als helper ben je hier welkom. De Slachtofferhulp Community is een veilige plek om elkaars ervaringen te lezen, vragen te stellen of je verhaal te delen. 

Cybercriminelen proberen een slaatje te slaan uit de Coronacrisis door phishingmails te sturen, tikkiefraude te plegen of computervirussen te verspreiden. Ben jij slachtoffer of een naaste geworden van online fraude? Je bent niet alleen. Kom in contact met lotgenoten in deze groep.

Deze groep is voor alle vormen van online fraude. Fraude is een vorm van bedrog waarbij iemand u misleidt om er zelf financieel beter van te worden. Er zijn verschillende soorten fraude. De zaken die in deze groep aan bod komen vallen onder andere onder:

  • Fraude met online handel
  • Phishing
  • Whatsapp-fraude
  • Tikkiefraude

Maar ook andere online fraude zaken mogen aan bod komen in deze groep. Als je twijfelt vraag het gerust via: community@slachtofferhulp.nl

Meld je aan en reageer anoniem 

Wil je reageren of zelf je verhaal delen? Meld je aan, bedenk een schuilnaam en je kunt meteen aan de slag. 

Je persoonlijke tijdlijn 

In de tijdlijn zie je alle berichten die groepsleden hebben geplaatst. Het nieuwste bericht staat bovenaan. Je kunt hier direct een bericht plaatsen. Een ervaring of vraag delen? Ga naar Onderwerpen en maak een nieuw onderwerp aan. 

Slachtofferhulp beantwoordt vragen en denkt mee 

Slachtofferhulp Nederland helpt deelnemers op weg in de community. We plaatsen regelmatig nieuws en tips en beantwoorden inhoudelijke vragen. Ook kijken we mee zodat de groep een prettige en veilige omgeving is en blijft. Om dat te bewaken, gelden er huisregels voor de community.