Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van whatsapp-fraude

Spelenderwijs bewust maken

Na een (hete) dag werken op afstand bleef ik nog even wat surfen op het internet om te relaxen. Ik kwam tijdens het doelloos surfen op een bericht dat direct mijn aandacht trok. Vrijwel alle ambassadeurs hebben 1 ding gemeen, ze zijn zelf ooit slachtoffer geweest.
Die nare ervaring is voor velen ook de trigger geweest om je aan te melden als ambassadeur.

Het is opvallend dat, hoe vaak men ook blijft waarschuwen, er nog altijd mensen blijven die in online vallen trappen. Maar de aanhouder wint, toch?
Het bericht waar ik het eerder over had betrof een gemeenschappelijke actie van de banken. Zelf is de ervaring niet best. Eenmaal opgelicht krijg je in veel gevallen geen gewillig oor bij je bank. “U heeft het zelf overgemaakt, in onze overeenkomst staat dat we dan gevrijwaard zijn en niet hoeven te compenseren.” Bij enkelen van jullie vast wel bekend.
Wat me wel blij maakte, de banken hebben een website opgetuigd met veel voorbeelden van hedendaagse criminele praktijken. Niet alleen wordt uit de doeken gedaan hoe ze te werk gaan, maar ook waar je als (mogelijk toekomstig) slachtoffer op moet letten.
De website is helder en geeft duidelijke voorbeelden. Het kan een tool zijn om je directe en indirecte omgeving op te wijzen en te waarschuwen. Dat blijkt nog steeds nodig.

De website is te vinden op http://zowerktfraude.nl

Bezig met laden...