Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld

vast zitten in de emoties van het misbruik

hei! 

Kom nu tot het besef dat het misbruik echt niet okei was en dat het echt is gebeurd. Nu het binnenkomt voelt het alsof de emoties zo heftig zijn dat ik ze echt niet meer kan dragen. Ik weet dat ik de daders niet laat winnen en ik blijf ook door blijf gaan, ik weet alleen niet meer hoe ik de heftigheid aan emoties en gevoelens mag dragen. Het voelt als een strijd die te zwaar is om aan te gaan. Zoveel fijne dingen in mijn leven en ik waardeer het, echter de draaglast weegt zo zwaar dat de fijne dingen weinig uitmaken. Heeft iemand dit ook zo ervaren? Fijn om mijn verhaal te mogen delen met zulke mooie en sterke mensen, tips zijn altijd fijn om te horen :)

Reageren op dit verhaal?

15 Reacties

02 mei 2023
Ik heb geen tip maar ik herken het: het is verschrikkelijk
29 november 2022
Hi Richelle, ik moet zeggen dat ik niet veel "advies" kan geven, maar slechts uit ervaring kan spreken.... Ik voel je pijn en struggle, en ik herken het als geen ander. Ik had dit bericht zelf geschreven kunnen hebben haha! Dus weet je bent niet alleen, en zoals Vilija ook al zei: "we dragen het samen" door dit nu gedeeld te hebben draag je het al samen met de mensen die dit lezen en erop reageren. En ik herken dit zo erg, dus alleen wij tweeen delen dit gevoel al, en dragen we het dus niet alleen, op moment dat we het uitspreken! En zo zullen er nog velen meer zijn met wie wij dit gevoel en alle andere gevoelens die bij misbruik komen kijken, delen. Wij dragen dit met z'n allen! Dat is onze kracht, onze verbinding, onze hoop! Dus knoop dit in je oren: "je bent niet alleen, en hoeft nooit alleen te dragen, sterker nog we dragen het al samen!" En wat mij enorm helpt is de gedachte dat ik niks op mijn bord geworpen krijg, wat ik niet aan kan! Ik heb die baksteen al ingeslikt, dan kan ik de afgebrokkelde stukjes daarvan al helemaal inslikken! You got this! Samen staan we sterk, alleen voor vandaag, elke dag weer!
30 november 2022

Als antwoord op door f013c592c5324e…

Hi Noorrr, Echt heel erg lief hoe je je woorden brengt. Het doet me goed en zorgt er inderdaad voor dat ik het gevoel van eenzaamheid minder ervaar. Ik vind het knap dat je je aan zon sterke overtuiging vast houdt, dat is sterk! dankjewel voor je lieve bericht<3
02 december 2022

Als antwoord op door f013c592c5324e…

Of die brokjes steen uitspugen Je zult er toch van kotsen? Ik wel in mijn geval
24 november 2022
Dank je Richelle, wat mooi toch om elkaars hulp te kunnen aanvaarden
24 november 2022
Hoi Richelle, Zo mooi, hoe jij het verwoordt: een strijd die te zwaar is om aan te gaan. Ik dacht bij mijzelf, wat als je het niet als strijd aangaat, maar als iets wat eenmaal bij jou hoort? Je eigen emoties en gevoelen in het moment... De graad van de heftigheid van jouw emoties is voor mij voelbaar in jouw beschrijving. Het raakt me. En door dat jij dit deelt, kan ik voelen dat ik mijn heftigheid draag. Zo helpen we elkaar te dragen dat, wat op sommige momenten ondragelijk lijkt. Wat mij ook zo helpt en steun, is dat er vrouwen steun voelbaar is. Iedere reactie ervaar ik als een klankbord en als een bedding voor mijn emoties en gevoelens, en laat ik me gedragen voelen.. warme groet, Vilija
24 november 2022

Als antwoord op door 14b55898c20245…

wat vind ik dit toch goed om te zien. zo heb ik ook mijn eigen lot en dat hoort bij mij
25 november 2022

Als antwoord op door 14b55898c20245…

wauw! je bericht raakt me en het geeft me veel steun. Het geeft me een ander inzicht die ik nog niet eerder heb gevoeld. Het geeft me het gevoel dat ik het mag omarmen in plaats van me er tegen te verzetten. Dankjewel hiervoor! Fijn om te lezen dat het voor jou ook steun geeft op de momenten dat het ondragelijk voelt. Je hebt gelijk, We hoeven het ondragelijk niet alleen te dragen. Dankbaar om te horen dat de steun in deze community zoveel doet voor elkaar <3 liefs, Richelle
24 november 2022
Bij mij is het net zo; het verstikt mij gewoon
24 november 2022

Als antwoord op door 3b579fc12b2045…

Wat naar om te lezen dat je de verstikking voelt! Hoe ga je ermee om? Weet dat je niet alleen bent! Er zijn veel mensen zoals op dit platform die herkennen in jouw gevoel. Deel je verhaal als dat helpt en veel sterkte ?
23 november 2022
Hi Richelle, Wat naar om te horen maar wat ben je sterk! Zoals Lilith al schreef is het inderdaad belangrijk om deze emoties goed te verwerken. En tegelijkertijd te blijven vasthouden aan de mooie dingen in het leven. Uiteindelijk zal dat zwaarder gaan wegen! Ik heb zelf bijna een half jaar rondgelopen met de pijn, het verdriet en de intense gevoelens zonder het ook maar aan iemand te hebben verteld maar op een gegeven moment waren mijn gevoelens zo intens dat ik eigenlijk alleen nog maar sliep om maar niks te voelen. Uiteraard was dit niet de oplossing, dus na het te hebben verteld aan mijn familie heb ik EMDR therapie gehad. En als ik jouw verhaal zo lees, zou dit wel eens heel goed kunnen werken voor jouw. In dit artikel (https://wijzijnmind.nl/psychische-klachten/psychipedia/emdr/interview-emdr) wordt het heel goed en duidelijk uitgelegd wat EMDR therapie inhoudt. Ik adviseer je het dan ook te lezen. EMDR therapie heeft mij op zoveel manieren geholpen, dat kan je je niet voorstellen! Niet alleen de gevoelens maar ook mijn zelfbeeld…ik dacht dat het allemaal mijn schuld was, dat ik zwak was dat ik mijn grenzen niet kom aangeven maar tegelijkertijd voelde ik mij vernederd en schaamde ik me terwijl het niet mijn schuld was, wat de situatie bij jouw ook is geweest het was niet jouw schuld, hoe je het ook wendt of keert! Voor de rest zie ik aan je bericht dat je zo sterk bent, en het feit dat je zegt dat je de daders niet laat winnen is al een overwinning. Je bent al zo ver, daar heb ik diep respect voor. Blijf wat er ook gebeurd altijd zo positief en weet dat je niet alleen bent. Ik hoop dat je het artikel leest en blijf vooral steun zoeken bij derden als jij hier behoefte aan hebt. Heel erg veel sterkte <3 !
24 november 2022

Als antwoord op door 726d243110ab43…

Dit helpt mij
25 november 2022

Als antwoord op door 726d243110ab43…

Heel erg bedankt voor de motiverende woorden om de emoties te verwerken, dat is heel erg helpend! Wat moet dat heftig voor je zijn geweest om er zo lang alleen mee rond te lopen, dat maakt het extra sterk dat je naar buiten bent gekomen met je verhaal. Super lief dat je de website met mij deelt. Onlangs heb ik meerdere keren EMDR gehad, hieruit helaas naar voren gekomen dat ik me te onveilig voel om direct om het misbruik te richten. Wellicht voor in de toekomst dat EMDR wel aansluit bij mij. Des te fijner is het om te lezen dat bij velen de EMDR effectief is geweest. Bedankt voor je openheid in het delen van je ervaring <3 Door het lezen van je berichtje voel ik me sterker, dankjewel!!!
23 november 2022
Ho Richelle, heel knap dat je het hier verteld en emoties kunnen inderdaad opeens heftig binnenkomen. Het is zeer belangrijk om ze goed te verwerken. Zulke heftige zaken zijn zeer zeker moeilijk om te dragen. Soms komen bij mij emoties van 20 jaar geleden zelfs nog boven maar Ik heb via hypnose en regressie therapie veel handvaten gekregen om er mee om te gaan. Ik vind het enorm knap van je dat je ziet dat er zoveel fijne dingen zijn in het leven en hou je daar ook aan vast want zo win jij altijd. Je bent erg sterk dat maak ik wel op uit je verhaal. Heel erg veel sterkte!
24 november 2022

Als antwoord op door 71168b31968f45…

Wat fijn dat je de tijd neemt om op mijn berichtje te reageren, bedankt:) Het laat de eenzaamheid minder worden om te lezen dat ik niet de enige ben! Wat goed dat de regressie en hypnose therapie hebben geholpen om er mee om te gaan. Ik vind het sterk en knap dat je het op die manier bent aangegaan. Ik zal me even verdiepen in die therapie en wellicht kan ik er iets uithalen. Bedankt voor de lieve woorden, dat helpt ?