Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld

Mijn collega is zijn baan door mijn verhaal verloren

Beste mensen,

Ik heb mijn collega verteld dat ik seksueel misbruikt ben, hij bedankte mij voor het vertrouwen in hem:
Hij: Goedemorgen Marieke,
Bedankt voor het gesprek van gisteren, mocht ik iets voor je kunnen betekenen of het nou op het werk is of privé. Twijfel dan niet ik ben ervoor je.
Ik: Heel fijn Dankjewel, en voor jou hetzelfde natuurlijk!

Hij gaf echter aan dat het slecht met hem ging en dat hij 's avonds bij mij langs wilden komen, ik gaf aan dat dat goed was maar dat ik die avond helaas niet kon.
Ik ben hem toen gaan ontwijken en toen hij vroeg wat hij fout had gedaan heb ik alleen maar aangegeven dat ik gewoon weinig tijd had deze week.

Hij heeft mij toen een berichtje gestuurd dat hij naar mij toe zou komen, waarop ik besloot weg te gaan en hem heb gebeld waarom hij was langsgekomen en dat hij mij met rust moest laten: Mij met rust laten is het enige wat ik vraag, zo moeilijk is het niet. Hij begreep dit niet aangezien ik in eerste instantie aangaf dat ik er voor hem zou zijn en dat hij 's avonds mocht langskomen en opeens stuur ik hem berichtjes dat hij Mij met rust moet laten.

Hij heeft toen uitgelegd wat het allemaal met hem doet: 
Lieve Marieke,
Ik zal proberen uit te leggen waarom ik zo graag met je wilde praten en steeds berichten heb verwijderd, dit komt door het verhaal dat jij mij vertelt hebt dat iemand bij jou thuis langskwam en jou heeft gebruikt voor seks dit verhaal doet mij ontzettend veel pijn en verdriet. Waardoor ik soms huilend achter het stuur van mijn vrachtwagen zit, omdat ik ontzettend veel om je geef en als jij samen met mij naar het station loopt of achterop de motor zit of bij mij thuis komt kijken dan voel ik mezelf fantastisch. Ik weet alleen niet hoe ik dit moet uitleggen, maar hopelijk begrijp je nu een beetje wat er allemaal bij mij speelt en wat dit allemaal met mij doet ook al kun je nu niet mijn tranen/emoties zien. Liefs,

Daarna heeft hij nog met een vriendin van mij via Facebook geprobeerd contact te zoeken, omdat hij mij niet kwijt wilden en er niets van begreep dat ik hem eerst in vertrouwen vertelde dat ik seksueel ben misbruikt en aangeef er voor hem te zijn en hem opeens ging ontwijken en wegliep als hij naar mij toekwam met het bericht dat hij Mij met rust moest laten is het enige wat ik vraag, zo moeilijk is het niet.

Hij heeft toen zijn excuses aangeboden en aangegeven dat hij in gesprek ging met onze manager voor een roosterwijziging, omdat hij er niets meer van begreep en zich schaamde. Ik heb toen tegen onze manager gezegd dat hij onaangekondigd bij mij was langsgekomen in de privésfeer en dat ik hier niet van gediend was en mijzelf "onveilig" voelden op de werkvloer met hem in de buurt, hierdoor is mijn collega geschorst en omdat hij zoveel pijn en verdriet had is hij uiteindelijk ook ontslagen vanwege mijn verhaal en zijn verliefdheid.

Nu is mijn vraag heeft mijn collega dit verdiend of ben ikzelf ook schuldig aan zijn ontslag?  

 

Bezig met laden...

2 Reacties *

07 februari 2024

Beste Marieke,
Ten eerste, wat verschrikkelijk dat je seksueel misbruikt bent. Ten tweede, wat goed dat je een collega in vertrouwen durfde te nemen.
Zoals ik het lees heb jij helemaal niets verkeerds gedaan. Jij hebt hem in vertrouwen genomen en hij heeft daarop gereageerd dat als hij iets voor jou zou kunnen betekenen, werk of privé, dat hij er dan voor jou zou zijn.
Jij hebt in jouw onschuld daarop gereageerd met "voor jou hetzelfde natuurlijk" wat heel erg aardig is van jullie allebei.
Deze persoon is zoals ik het lees erg in de war en vertoonde grensoverschrijdend gedrag naar jou toe en jij hebt daarin jouw grens aangegeven.
Ik vind het ontzettend krachtig van jou dat jij bij jouw standpunt bent gebleven, namelijk dat jij je met rust wilde worden gelaten.
Misschien heeft jouw collega niet de juiste begeleiding gehad van jullie werkgever en dat is iets waar jij helemaal niets aan kan doen. Of hij dit verdiend heeft kan ik niet over oordelen, maar dat hij in de war is, kan ik wel uit jouw verhaal halen. Ik hoop dat jij in ieder geval wel nog met een vertrouwenspersoon op je werk hierover kunt praten? En ik hoop ook dat deze ervaring jou er niet van weerhoudt mensen in vertrouwen te nemen over jouw ervaringen met seksueel misbruik. Ik wens je liefs en sterkte.

07 februari 2024

Hoi Marieke,
Jij schuldig aan zijn ontslag? Nee! Eerder heb je anderen behoed voor zijn gedrag.
Het bedrijf heeft hem het ontslag aangezegd en het UWV heeft beoordeeld of het juist is. Misschien zijn er naast jou meer signalen afgegeven.
Ik wil je ook een compliment maken voor het feit dat je het aangekaart hebt en hoe je voor jezelf opgekomen bent. Je geeft een goed voorbeeld voor veel lotgenoten. Dank dus voor het delen van je verhaal.