Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld

Geen controle

Hoi allemaal,

Ik ben vijf jaar geleden verkracht en het ging de laatste tijd echt goed met mij. Ik had nog steeds wel fysieke problemen en af en toe last van triggers maar mijn hoofd was rustig en vrolijk zelfs. Nu heb ik weer wat meegemaakt wat mij zo erg doet herinneren aan die verkrachting en mijn lichaam is helemaal van slag. Ik ben constant moe, verdrietig en overprikkeld. In mijn hoofd denk ik, vervelend maar je moet door. Mijn lichaam wil alleen niet. Ik schrik weer heel snel en als ik door de supermarkt loop kan ik mij al gauw onveilig voelen en ik ben nu al twee keer bevroren omdat ik in een menigte mensen stond. Mijn lichaam herbeleefd terwijl ik gewoon door wil en het is zo frustrerend. 

Het erge is dat ik heb geprobeerd om afleiding te zoeken maar dat dat ervoor zorgt dat ik mijn eigen grenzen over ga. Ik ga veel drinken en dan ga ik erop uit om aandacht te zoeken van mannen terwijl ik constant mezelf vertel dat ik het niet wil en dat ik het niet moet doen. Iets in mij gaat helemaal zijn eigen gang en na de tijd heb ik zoveel spijt en voel ik me vies maar ik blijf het doen. Nu heb ik mezelf maar opgesloten thuis en mag ik 's avonds niet meer de deur uit omdat ik niet meer naar mezelf kan luisteren. Impulsiviteit is altijd wel een probleem geweest maar ik kon er vaak wel mee omgaan. Alle controle is nu weg en ik snap gewoon niet hoe ik mijn lichaam weer een beetje onder controle krijg. Het voelt zo stom om dit te delen. Is er iemand die dit herkent? Of die tips heeft om weer de controle terug te krijgen?

Liefs,

Seashine

Bezig met laden...

2 Reacties *

29 maart 2024

Hi seashine, ik heken het wel. Bij mij was het toen ik allang in de 30 was dat als ik in de buurt kwam van mijn in mijn geval misbruiker, dat ik helemaal in paniek raakte. Uiteindelijk kwam ik in aanraking met iemand die EMDR therapie gaf en dat was werkelijk een openbaring. Af en toe heb ik er nog even last van en dan wil ik graag ook even praten met die het ook hebben "overleefd". Ik zou in jouw geval gewoon naar je huisarts gaan en vragen om een goede therapie. Die zijn er tegenwoordig gelukkig.Sterkte en ik hoop voor je dat het straks ook een wat minder traumatische lading kan gaan krijgen en je je leven weer kunt oppakken zonder angst en ontspannen je dagelijkse dingen kunt doen. Want elk mens heeft recht op een goed en evenwichtig gelukkig leven .

29 maart 2024

Ja Seashine, heel herkenbaar dat je lichaam de regie van je overneemt. Iemand vertelde me dat het voelt alsof de dader nog in je zit, nog de controle over je heeft. Zo voelde dat ook voor mij.
Het is ernstig dat je jezelf zoveel beperkingen oplegt terwijl het niet jouw schuld is. Er is dus niets mis met je, dan dat je een behoorlijk trauma te verwerken hebt. Het gaat niet van zelf weg, niet vanzelf over. Dus werk aan de winkel. Heb je je huisarts al gesproken? Ik heb gespecialiseerde hulp gezocht om de trauma’s te verwerken.