Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van online seksueel misbruik

een avond die een nachtmerrie werd.

ik zat gisteravond wat rond te kijken op omegle. een chatsite waar je met random mensen word gekoppeld voor een chat. ik had hier en daar een klein gesprek maar dat duurde niet lang. uiteindelijk kwam ik iemand tegen die zich presenteerde als een dame van ongeveer mijn leeftijd. ik zelf ben 21. we hadden wat contact en we waren beide verveeld en ze vroeg of ik instagram had. ik zocht hier niks achter en gaf mijn instagram. ook hier praatte we wat en ze kreeg het idee om via discord een videocall te doen waarin we kijkend naar elkaar onszelf zouden bevredigen. zo gezegd zo gedaan. we hadden beeld en ze vroeg of ze alles mocht zien. dat deed ik en ineens verandere het beeld van haar in een beeld van mezelf waarop ik zichtbaar mastrubeerde. ook liet ze fotos zien van facebook vrienden en ze eiste geld anders zou ze het naar hun toe sturen. het bedrag ging om 500 euro. ik schrok me rot en wilde er vanaf zijn. ik wilde betalen maar mijn paypal weigerde en toen moest het via crypto. maar ik heb geen credit card dus het lukte ook niet. toen ik dat gezegd had moest ik iemand anders laten betalen voor mij. ik heb toen mijn vader geroepen hopend op hulp. hij kwam en was heel helpend. hij zei dat ik niet moest betalen en dat we de politie gingen bellen. dat gedaan hebbende kreeg ik te horen dat de politie niks kon omdat deze ''dame'' uit amerika kwam. ik werd doorgestuurd naar een andere website helpwanted die mij aanrade alles te blokkeren en rapporteren en contact te verbreken. ik heb dat gedaan en ik heb toen met mijn vader en later nog mijn moeder hierover gepraat. ze waren heel lief en wilde me helpen.

ik schaamde me kapot en ik zat in angst over wie het nu ging zien. die avond kwam er niks dus ik was sochtends enigzins opgelucht. toen in eens een oud collega appte. hij had het gezien en liet me screenshots zien. hij was heel aardig en maakte ook wat grapjes en zei dat hij ook zoiets had meegemaakt. hij wenste me sterkte en ik heb toen weer de politie gebeld omdat het nu om een strafbaar feit ging en ik ga donderdag naar het bureau toe. ik heb van niemand anders iets gehoord maar ik heb nu nog steeds veel angst en onzekerheid omdat ik niet weet wie het gezien heeft en hoe ze gaan reageren als ik ze zie. 

ik vind het wel een bemoediging om te lezen dat ik niet de enige ben. ik wilde eerst niet mijn verhaal delen maar ik heb rondgekeken en ik zie iedereen die het gedeeld heeft. dat trok me over de streep om het ook te delen. 

Bezig met laden...

3 Reacties *

13 september 2023
Hoi [~7182] wat goed dat je je verhaal hebt durven delen. Je helpt niet alleen jezelf maar ook anderen hierin. Zou je ervoor openstaan om nog meer met name jongeren te helpen met jouw verhaal? Wij zoeken mensen die mee willen helpen met het opzetten van een jongeren platform. Lees er meer over: https://community.slachtofferhulp.nl/oproep-jongeren1
12 september 2023
Hoi Tommy1, wat een ontzettend nare ervaring. Ik begrijp heel goed hoe je je voelt en je bent zeker niet de enige! Moedig van je dat je naar de politie bent gegaan. Heel veel sterkte!
12 september 2023
Hi Tommy1, zou je mij een pb willen sturen? Ik deel graag mijn ervaring met je om te kijken waar we elkaar kunnen helpen. Heel goed en dapper dat je je verhaal hebt gedeeld!