Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van online fraude

Niet alleen al mn spaargeld maar ook mijn laatste wensen kwijt

Vorig jaar ben ik slachtoffer geworden van boillerroomfraude, Het gebeurde via een online trading platform bij globalonemarkets. Na een paar maanden kwam ik erachter dat ik mijn geld niet kreeg bij een withdrawal. Ik moest eerst meer geld overmaken vanwege de winsten ivm een witwasprotocol. Iedere keer was er een nieuwe rede om meer geld te moeten overmaken. Ze brainwashen je met allerlei verhalen en het klinkt allemaal aannemelijk.Anyway, ik verloor €26.000 !! Al mijn spaargeld weg. Ik heb aangifte gedaan, een recovercompany’s ingeschakeld, het OM ingeschakeld, kifidprocedure gestart etc. Niemand gaat/wil of kan helpen! Het ergste is dat ik wilde investeren om meer van mijn spaargeld te kunnen maken om zo een herinneringsvermogen te kunnen maken met mijn 3 dochters ( zijn studenten die geen geld hebben ) en mijn vriend. Ik kreeg de diagnose : longkanker met uitzaaiingen en dat heeft een slechte prognose. Nu ben ik dus niet alleen mn geld kwijt maar ook mijn laatste wensen in de tijd die ik nog heb kan ik vergeten. Zit je dan met een hoop ellende die nooit meer opgelost zal worden. Nog iedere dag zit dit in mijn gedachte! Ook mijn inkomen is achteruit gegaan vanwege gedeeltelijk ziektewet. Ik woon alleen. Durf mn verwarming niet eens aan te doen uit angst voor te hoge kosten. De impact van zo’n scam is enorm! Het heeft mijn leven verwoest!🥲
 

Bezig met laden...

7 Reacties *

30 januari 2024

Hi Lirosa, was even benieuwd hoe het nu met je gaat. Zelf ben ik in 2021 opgelicht door boillerroomfraude. Ik weet dus door welke rollercoaster van emoties je heen moet worstelen.
Je diagnose en de daarbij horende wens maakt het in jouw geval erger natuurlijk.
Uit eigen ervaring weet ik dat het langzaam, heel langzaam beter zal gaan. Zeker wanneer je in staat bent om voor jezelf te accepteren wat er is gebeurd. We kunnen je niet helpen met het verloren geld, maar zeker wel met de verwerking. Lotgenoten hier in de community hebben hetzelfde meegemaakt en kunnen uit eigen ervaring spreken. Praat of schrijf het in ieder geval van je af. Dat kan en mag hier, of anders via persoonlijke berichten. Je staat niet alleen!

30 januari 2024

Als antwoord op door 2f86341e0e8247…

Hallo Henk, bedankt voor je lieve reactie, ik heb nog iedere dag zwaar de balen van die scam, als ik er al zelf niet aan denk krijg ik wel telefoontjes of mail van instanties die beweren dat ik een account heb waar geld op staat, maar dat blijken allemaal recoveryscams te zijn. Iedere keer ga je het toch weer uitzoeken of t waar is of niet ( voor de zekerheid ) ik wil me er niet mee bezig houden maar het lijkt onontkoombaar. Ben nog steeds verdrietig en boos. Het gaat ook om zoveel geld! Initieel €26.000 en daarna aan recoveryscams bijna €3000. En ondertussen kan ik niet de dingen doen die ik nu t belangrijkst vind omdat dat allemaal geld kost 🥲

31 januari 2024

Als antwoord op door 5dd01a1a9f3144…

Begrijp ik. Ook al was het een dure les, ga nooit in zee met recovery bedrijven. In mijn ogen zijn die nog schofteriger dan de oorspronkelijke scammers. Recovery bedrijven zijn vaak scammers van het ergste soort die juist gebruik maken van de situatie.

Het valt niet onder de serviceverlening van Slachtofferhulp, maar wat ons erg op de goede weg heeft geholpen was de dagbesteding van onze dochter. Deze boden spontaan aan om een crowdfunding te starten. Had er wel eens aan gedacht, maar dat doe je nooit zelf, dat staat zo raar. Maar wanneer een ander (die je goed kent en vertrouwd) dat start... wie weet. Het gaf ons weer het vertrouwen in mensen terug.

01 februari 2024

Als antwoord op door 2f86341e0e8247…

Was t maar zo’n feest! Omdat t nu al een tijd geleden is gaat niemand hier zo’n crowdfunding starten helaas. Iedereen is t al lang vergeten, behalve ik natuurlijk! Heb wel een klacht ingediend bij t gerechtshof wegens het niet in behandeling willen nemen van mijn aangifte door de politie en t OM. Heb een brief gehad van t gerechtshof. Ik mocht aangeven of ik gehoord wilde worden, heb ja gezegd. T kan nog steeds zo zijn dat de zaak als niet ontvankelijk wordt beoordeeld door t gerecht, en dan komt er geen zitting. Bovendien kan de afhandeling nog een half jaar duren. Afwachten dus.

13 januari 2024

Pfff wat een heftig verhaal Lirosa.
Ik weet als geen ander wat de impact is van een scam !
Ontreddering, verbijstering, machteloosheid, ongeloof, schuld, schaamte, stress, angst, zorgen.
Ik ben inmiddels een jaar verder en het gaat iedere week wat beter, maar ik word nog iedere nacht in een soort paniek wakker maar probeer dan rustig te worden door te kijken naar wat ik wel heb en vooral erop te vertrouwen dat er betere tijden komen.
Als je in mijn whatsappgroep wil, laat het me weten via een privé bericht.
Heel veel sterkte !!
Lieve groet,
Lydia

13 januari 2024

Als antwoord op door af6e44936a3d4e…

Bedankt voor je reactie! Is daar een speciale WApp groep van dan? Wil ik wel in, ik weet niet hoe ik je kan bereiken want dit is voor iedereen zichtbaar toch? Kan hier dus niet mijn gegevens kwijt

13 januari 2024

Als antwoord op door 5dd01a1a9f3144…

Ik stuur je een prive bericht.

groetjes,
Lydia