Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van online fraude

Gezocht!

Voor een podcastserie, Ik weet je wachtwoord, naar het boek van de jonge RTL-journalist Daniël Verlaan is RTL op zoek naar een slachtoffer van identiteitsfraude. Dit komt vaak voor.

Identiteitsfraude in cijfers

Ongeveer 70.000 mensen werden in 2019 slachtoffer
21% daarvan deed aangifte
Ruim 300.000 vermiste of gestolen identiteitspapieren in 2019

De podcast gaat over de schaduwkanten en gevaren van ons online leven. Een van de afleveringen gaat over identiteitsfraude. Met die aflevering willen ze bij het publiek vooral bewustwording creëren. Bewustwording over iets dat iedereen kan overkomen, en over het feit dat een slachtoffer van identiteitsfraude altijd een slachtoffer is, en niet iemand die 'iets stoms heeft gedaan'. De enige schuldige is altijd de dader.

Heb je interesse om hier aan mee te werken? Reageer op dit bericht of stuur een e-mail naar: community@slachtofferhulp.nl

Bezig met laden...

2 Reacties *

Standaard profielafbeelding
Joy
29 november 2023

Ja ik ben slachtoffer van identiteitsfraude. Denk dat ik wel wil meewerken aan de podcast van Daniel Verlaan. Mijn bijnaam is Joy. Mijn verhaal heet personificatie bekende. Ik hoor graag van jullie.

29 november 2023

Als antwoord op door a25665c7ce294a…

Hoi Joy, dit is een oud bericht. De oproep is niet meer relevant. Ik zal het bericht verwijderen. Excuses voor de verwarring!