Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van geweld

mishandeld door buurvrouw na klacht geluidsoverlast

Het is kerstavond 24 december. Bij de buren was een kinderverjaardag aan de gang. De muziek stond rond 23:00 uur keihard. Een app gestuurd (23:30 uur) naar de buurvrouw of het wat zachter kon. Op deze app geen reactie. Samen met mij man 23:30 uur aangebeld met verzoek de muziek wat zachter te zetten. Daar werd nogal zuur op gereageerd. Wij lopen terug naar huis en de buurman en een persoon die daar op visite was lopen een stukje mee. Opeens uit het niets komt de buurvrouw al schreeuwend en scheldend aanlopen. Voordat ik het wist werd ik aan mijn haren getrokken en hierna tegen de grond aan gewerkt. Het ging allemaal zo snel dat ik niet precies meer weet wat de buurvrouw allemaal heeft gedaan. Volgens mij heeft de visite de buurvrouw van mij afgetrokken. Ik was zo in shock dat ik alleen nog maar kon huilen. Inmiddels zit ik met aan mijn linkerslaap een zwelling en door het op de grond duwen/gooien doet mijn bips nu ook zeer. Nu twijfel ik om aangifte te doen. Dit omdat deze mevrouw hier vlakbij woont. Bovendien kan ze af en toe best wel agressief reageren. In het verleden ook wel eens een kleinigheid met haar gehad, en als je er dan over wil praten loopt ze weg. Dus dat is ook geen optie.  Ik ben bang als ik aangifte doe dat de problemen alleen nog maar groter worden. Wie o wie kan mij hierin advies c.q. raad geven. Graag jullie advies. groetjes Polly

Bezig met laden...

4 Reacties *

27 december 2023

Ha Polly,

Heftig om dit te moeten meemaken. Je verzoek was tenslotte bijzonder redelijk te noemen. Kan mij absoluut voorstellen wat een impact deze onverwachte agressiviteit met je heeft gedaan en met je doet.

Laat je man foto`s maken van je verwondingen.
Een zwelling bij je slaap is iets om zeker door je huisarts te laten bekijken.
Zo spoedig mogelijk een gesprek aangaan met de wijkagent is zeker aan te raden nu je verwondingen nog zichtbaar zijn.
Zoals Philip al schreef; Door de wijkagent te informeren komt er een aantekening. Bij een volgend incident (hoeft niet eens met jou te zijn) is de politie extra alert.
Blijf erover praten. Praten maakt dat het een plek kan krijgen. Kun je in je omgeving er niet over praten? Kijk dan online of praat met een therapeut.
Wens je een zeer voorspoedig herstel van je verwondingen toe.

Warme groet,
Ambrosius

26 december 2023

Hoi Polly,
Om net met Kerst deze ervaring op te doen is wel heel sneu.
Goed dat je heel snel actie hebt ondernomen. Hoe eerder hoe sneller je je het verwerkt.
Het is goed om de wijkagent te informeren. In overleg met hem kun je besluiten wel of geen aangifte te doen. Door de wijkagent te informeren komt er wel een aantekening in een dossier en dat betekent dat men alert is bij een volgend incident.
Wat ik zeker ook zou doen, is om Slachtofferhulp in te schakelen. Als het goed is zal ook de agent je dat aanbieden. Een medewerker van Slachtofferhulp kan jullie goed helpen bij het verwerken van de ervaring en ook steunen bij het doen van aangifte. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het telefoonnummer staat op deze site.
Verder wens ik je beterschap met de kwetsuren die je hebt opgelopen.

26 december 2023

Dag Polly,

Wat ontzettend naar dat je dit meemaakt met de kerstdagen. Wat jij moet doen is altijd aan jou. Wat doet dit met jou?

Bij mij zet het mijn verleden aan. Ik ben jaren mishandeld door mijn ouders. Ik kan geen aangifte doen omdat het verjaard is. En idd dingen kunnen erger worden. Maar dat is geen reden om een bully niet aan te pakken. Wat ik hoor is dat ze over je grens is gegaan, jouw man bij je was en je dus een getuige hebt. De politie kan misschien niet gelijk wat doen. Maar ze hebben elke melding nodig om uiteindelijk wel wat te kunnen doen.

Misschien heb je een rechtsbijstand verzekering. Vraag hen morgen wat je kan doen. Ook kan je de mensen van slachtofferhulp bellen het het met hen bespreken.

Ik wens je veel rust toe en hoop dat je lekker kan slapen vannacht

Sterkte hoor!!!

26 december 2023

Hoi Polly,

Wat ontzettend naar en zinloos...deze gebeurtenis.
Het lost niets op...het wordt eigenlijk alleen maar erger.

Ik zou wel aangifte doen.Dit schrikt vaak enorm af,en kan ervoor zorgen dat zij beter nadenkt,bewuster word.

Ook zou ik de wijkagent om bemiddeling vragen.
Dit neemt weer veel spanning weg.

Zelfzorg...extra zelfzorg...juist nu.
Rustig aan doen even...verwerken....plekje geven.Dat kost wat tijd.
Wees extra lief voor jezelf...luister rustige meditatiemuziek....ga wandelen/fietsen.
En gooi het eruit...schud het los...vecht je hieruit.
Missch aantal sessies professionele hulp...om je op weg te helpen?

Ik wens je kracht...ga in je kracht staan...blijf dicht bij jezelf!

Groetjes Gina