Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Deel je verhaal

Er zijn voor elkaar

Sinds twee jaar ben ik actief bij Slachtofferhulp op de community. Kort na mijn aanmelding als gewoon lid, wilde ik graag ambassadeur worden op de community, omdat ik het belangrijk en fijn vind om met andere mijn verhaal te delen en lotgenoten op die manier te stimuleren en bij te staan in hun eigen verwerkingsproces. Dit alles gaf mij zoveel voldoening, omdat ik zag dat anderen er ook echt iets aan hadden. Ze hadden in mijn verhaal of mijn gevoelens een stukje erkenning en herkenning.

Dit heb ik al die tijd dat ik slachtoffer ben geweest van mijn ex, waarbij jarenlange seksueel misbruik, stalking en loverboyspraktijken speelde, heel erg gemist. Ik miste een maatje om even mee te praten. Mijn ouders lagen in een vechtscheiding, mijn oudere zus was al uit huis en mijn jongere zus was te jong om te begrijpen wat er speelde bij mij. Collega's kozen zijn kant en verklaarde mijn verhaal voor gek. In die tijd heb ik mij enorm eenzaam gevoeld. Dit was natuurlijk ook zijn bedoeling om zo de macht over mij te krijgen en mij precies te laten doen wat hij wilde. Als ik toen die tijd vrijblijvend contact had kunnen hebben met lotgenoten die in dezelfde situatie zaten of hadden gezeten, dan had het bij mij misschien geen vijf jaar geduurd voor ik van hem verlost was. 

Nu jaren later gaat het beter met mij. Ik ben momenteel 6 maanden zwanger van ons eerste kindje met mijn man alweer 3,5 jaar getrouwd en erg gelukkig. Ik mag hem wel benoemen tot mijn redder in nood. En dit wil ik ook graag voor alle andere lotgenoten zijn. 

Momenteel vanwege mijn zwangerschap en drukte op werk en de afronding van mijn hbo-studie heb ik (tijdelijk) afstand gedaan van deze rol als ambassadeur, maar op termijn wil ik dit zeker weer gaan oppakken. De community, maar zeker ook andere jongeren die nu in wellicht eenzelfde situatie zitten hebben de ambassadeurs hard nodig. Laten we er voor en met elkaar zijn! 

Lijkt het jou iets om ambassadeur te worden van de community of wil jij ook bijdragen aan het herstel van anderen? Deel dan jouw verhaal in de groep. 

Ook als je vragen hebt of graag iets kwijt wil over wat je mee hebt gemaakt of nu doormaakt, deel het alsjeblieft. Zo kunnen wij elkaar een hart onder de riem steken en met elkaar zorgen voor elkaar. Wil je iets liever eerst prive aan mij kwijt? Dan mag je dat natuurlijk ook altijd doen ❤️

Liefs,

Sharon

Bezig met laden...

2 Reacties

04 juli 2024

Bedankt voor het delen Sharon! Voordat ik een half jaar geleden op de community kwam voelde ik me ook erg eenzaam in wat ik had meegemaakt. En wat is dat veranderd sinds dat ik alle verhalen en steunende woorden van anderen heb gehoord! Ik weet zeker dat veel jongeren hier ook wat aan kunnen hebben!

Groetjes,
Amber

04 juli 2024

Hoi Amber,

Fijn dat jij dat ook zo ervaren hebt!
Ik ben blij dat de community voor jou ook als een steun heeft gevoeld en nu nog voelt.

Liefs,

Sharon