Geweld

Lotgenotengroepen voor slachtoffers en naasten van geweld

Lees ervaringen van anderen, reageer en deel

Online lotgenotencontact na geweld

Heeft u te maken gehad met geweld? De gevolgen van zo'n ingrijpende gebeurtenis kunnen groot zijn, en duren soms lang. Het kan prettig zijn om anoniem in contact te komen met lotgenoten. Als slachtoffer, maar ook als getuige of als naaste van iemand die een gewelddadige gebeurtenis heeft meegemaakt. Dit kan helpen om een gebeurtenis te verwerken. De Slachtofferhulp Community is een veilige plek om elkaars ervaringen te lezen, vragen te stellen of uw eigen verhaal te delen.

Erkenning en steun door te delen

Uit ervaring met face-to-face lotgenotengroepen weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken. In de online lotgenotengroepen kan iedereen terecht die iets wil delen over zijn of haar ervaringen met geweld.

Welke lotgenotengroepen zijn er?

Op dit moment zijn er twee online lotgenotengroepen.

De publieke groep geweld

In de publieke groep kan iedereen terecht die een ervaring of vraag over een gewelddadige gebeurtenis wil delen. Bijvoorbeeld over huiselijk geweld, stalking, bedreiging met geweld of mishandeling. De verhalen die in deze groep gedeeld worden zijn voor iedereen zichtbaar, ook voor niet-leden van de Community. Iedereen kan lid worden.

Direct naar de publieke groep

De gesloten groep 

In de gesloten groep geven we slachtoffers de mogelijkheid om in een extra veilige omgeving hun verhaal te delen. Iedereen die zich aanmeldt voor deze groep, doet een intake met een medewerker van de Community. De medewerker bekijkt of de lotgenotengroep past bij de situatie van degene die zich aanmeldt. Verhalen die gedeeld worden in de gesloten groep zijn alleen zichtbaar voor andere groepsleden.

Ga direct naar de gesloten groep mishandeling

Ga direct naar de gesloten groep voor nabestaanden van moord

Lees meer over de gesloten groep

 

"Ik weet nu hoe belangrijk het is en hoe goed het kan doen om je ding even te mogen zeggen en begrip te voelen van andere mensen."