Fraude

Lotgenotengroepen voor slachtoffers van fraude

Lees ervaringen van anderen, reageer en deel

Cybercriminelen proberen een slaatje te slaan uit de Coronacrisis door phishingmails te sturen, tikkiefraude te plegen of computervirussen te verspreiden. Ben jij slachtoffer geworden van online fraude? Je bent niet alleen. Kom in contact met lotgenoten in deze community.

Heeft u te maken gehad met fraude? De gevolgen van zo'n ingrijpende gebeurtenis kunnen groot zijn, en duren soms lang. Het kan prettig zijn om anoniem in contact te komen met lotgenoten. Als slachtoffer, maar ook als getuige of als naaste van iemand die dit heeft meegemaakt. Dit kan helpen om een gebeurtenis te verwerken. De Slachtofferhulp Community is een veilige plek om elkaars ervaringen te lezen, vragen te stellen of uw eigen verhaal te delen.

Erkenning en steun door te delen

Uit ervaring met face-to-face lotgenotengroepen weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken. In de online lotgenotengroepen kan iedereen terecht die iets wil delen over zijn of haar ervaringen met fraude.