Fraude

Lotgenotengroepen fraude

Lees ervaringen van anderen, reageer en deel

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

  • Daar sta je dan met de brief in je hand van de ministerie van Justitie om proces-verbaal af te leggen. In de brief stond dat er met een betaalpas op mijn naam weggeld werd gepint op een bepaalde datum en plaats. Echter was ik nooit op de betreffende plaats geweest en er was simpel geen enkel mogelijkheid om daar te zijn om de aangegeven datum. Het was zenuwslopende ervaring bij de proces verbaal aangezien ik zowel mijn vingerafdrukken moest achterlaten als de foto’s.  Na een half jaar gewacht te hebben, kreeg ik als resultaat te horen dat er onvoldoende bewijs was tegen mij. Ik vind het verschrikkelijk om met dit gevoel te moeten leven dat iemand mijn gegevens gebruikt. Ik heb enorm veel emoties als wraak en woede en het beïnvloedt mijn dagelijkse levensgenot. 

  • Hij heeft me via Instagram contact met me gelegd en we raken aan het praten met elkaar en voelde liefde bij elkaar lijkt het lot bestemming zijn . En dat hij werkt in het leger voor Amerikaanse 

  • Ik leerde via een Nederlandse datingsite een Russische vrouw kennen. Aanvankelijk meende ik met een Nederlandse te doen te hebben, want zij vermeldde een Nederlandse woonplaats onder haar profielfoto. Zij ging al spoedig met mij e-mailen en al spoedig bleek zij in een stad in Rusland te wonen. Na enige weken van intensief cooresponderen gaf zij aan naar Nederland te willen komen voor een vakantie om met mij kennis te maken. Zij moest hiervoor een visum hebben en vertrok met de trein naar Moskou om dit op de Nederlandse ambassade of op het Nederlands consulaat in orde te laten maken. Ik was er op bedacht dat zij dan geld zou gaan vragen aan mij. Ik had hierover al het een en ander gelezen. Ik had voor mijzelf besloten dat, zo gauw dit zou gebeuren, ik zou afhaken. Aanvankelijk gebeurde er niets. Maar toen zij eenmaal in Moskou was beweerde zij 2700 Euro nodig te hebben om een visum te krijgen voor de Schengenlanden voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Of ik dit maar even wilde sturen. Ik heb op Internet uitgezocht wat betaald moet worden door burgers van landen buiten de EU voor een kort verblijf hier en datk omt neer op 80 Euro, bovendien hebben een aantal, voornamelijk Oosteuropese landen, een korting gekregen en betaalt men maar 35 Euro! Aangezien zij vloeiend Nederlands schrijft en verstaat heb ik deze pagina naar haar toegestuurd. (Zij beweert Nederlands gestudeerd te hebben aan een Russische universiteit). 

    Nu beweert zij echter dat de regering van de Russische Federatie eist van haar ingezetenen dat zij 2700 Euro als minimumbedrag op hun bankrekening moeten hebben staan. Anders mogen zij het land niet verlaten. Kan iemand mij vertellen of dit werkelijk zo is? Ik heb intensief gezocht op Internet, maar kan er niets over vinden. Daar komt bij dat het mij lijkt dat Rusland het geen zier kan schelen of Russen die naar het buitenland reizen voldoende geld op hun bankrekening hebben staan. Immers, hebben zij te weinig geld, dan worden zij tot last van de landen waar ze naar toe gereisd zijn. Zij beweert nu, dat zo gauw zij hier arriveert, zij mij het bedrag weer teruggeeft. Kan iemand mij vertellen wat ik hier van denken moet? Ikzelf neig er toch naar te geloven dat dit toch frauduleus is.

Groepen per incident

Publieke groepen (3)

Voor slachtoffers van datingfraude

Lotgenoten 187 verhalen287 leden

Voor slachtoffers van online fraude

Lotgenoten 119 verhalen224 leden

Voor slachtoffers van whatsapp-fraude

Lotgenoten 28 verhalen69 leden

Besloten groepen (0)

Geen groepen gevonden

Je staat er niet alleen voor

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het fijn zijn om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat kan in onze lotgenotengroepen. In onze community vinden slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en/of rampen steun en herkenning bij elkaar. Het is een plek waar je je eigen ervaringen van je af kunt schrijven en vragen kunt stellen aan lotgenoten.

Uit ervaring weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken.

" Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen." - Antje

Ook voor de Helpers

Wanneer iemand in je omgeving slachtoffer wordt, is alles ineens anders. Je wilt helpen, maar hoe doe je dat goed? Het is logisch als je dan vragen hebt. 'Wat moet ik zeggen tegen iemand die slachtoffer is geworden?' 'Hoe kan ik er echt zijn voor een ander?' Met deze en andere vragen kun je terecht in de Voor de Helpers-groepen . Ook kun je er jouw eigen tips delen met anderen.

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Online themabijeenkomst datingfraude

Online themasessie

Deze themasessie is voor slachtoffers van datingfraude.

We organiseren regelmatig online themabijeenkomsten voor kleine groepen lotgenoten (maximaal 8 deelnemers). Tijdens deze bijeenkomsten geeft een deskundige uitleg en praktische informatie, en vervolgens praat je samen door en kun je ervaringen en tips met elkaar delen.

11 oktober 2022
Online
21:00

Online themabijeenkomst datingfraude

Online themasessie

Deze themasessie is voor slachtoffers van datingfraude.

We organiseren regelmatig online themabijeenkomsten voor kleine groepen lotgenoten (maximaal 8 deelnemers). Tijdens deze bijeenkomsten geeft een deskundige uitleg en praktische informatie, en vervolgens praat je samen door en kun je ervaringen en tips met elkaar delen.

4 oktober 2022
Online
21:00

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Ambassadeur oproep