Fraude

Lotgenotengroepen fraude

Lees ervaringen van anderen, reageer en deel

In contact komen met lotgenoten? Maak in 3 klikken een account aan.
Meld je aan of Log in

Nieuwste verhalen

 • Door de financiele situatie ben ik begonnen aan crypto, we hebben een moeilijke tijd achter de rug met drie kinderen erbij, ik heb het laatste inkomen wat we als vakantiegeld zouden gebruiken na 10 jaar erin geinvesteerd.  Ik ben via twitter benaderd, omdat ik een persoon via youtube volg, achteraf bleek het een scammer te zijn, ik dacht alles goed uit gezocht te hebben, en ben er mee ingegaan, op een site traden met ROBOTS, geinvesteerd en moest 10 robots afkopen waar ik er 6 van heb gekocht, mijn balance ging wel omhoog, tot het moment kwam dat ik wilde uitcashen, begon het platform moeilijk te doen. en werd ik verplicht eigenlijk om de complete robots af te kopen en toen ging er bij mij een lampje branden, contact gehad met de support, en voor ik het wist was mijn account geblokkeerd. Velen zeggen ik ben me geld kwijt. Ik heb gesprekken met de support , fotos van het account van twitter waar ik op mijn geblokt, en de platform waar op werd getrade is https://user.dstradesfx.com/user/dashboard ,  toen ik contact had met de support om toch me geld terug te krijgen, maar helaas krijg ik daar ook geen gehoor meer van.alle gesprekken zijn naar mijn mail adres toegestuurd. Ik kwam erachter tot ik achter het email adres kwam van de oorspronkelijke youtuber die ik volg, en hem een mail had gestuurd, en kreeg direct een antwoord SCAM. NOgmaals ik heb alle gesprekken en ook van het platform. en enige antwoord is je krijgt al je geld terug, tot op heden niks ontvangen, alle vakantie geld kwijt, mijn vrouw weet het niet, zij stort in als ze dit hoort. jaren verheugde ze zich erop. ben helemaalkapot. weet niet wat ikmoet doen. ben helemaal op, ben blij dat ik hier me verhaal kwijt kan

 • Hallo iedereen, 

  ik wil graag mijn verhaal doen. In oktober via tinder een zogezegde Amerikaan leren kennen, appen, lieve berichtjes, hielp me op mijn vraag met de aankoop van bitcoins. Hij ging voor kerstmis naar mij komen. Hij moest last minute annuleren. Ik zat in zak en as. In februari nam Hij terug contact op. Dit keer als zijnde zijn echte persoon, een half Amerikaan/Ghanees uit Dubai. Ik was in shock. De bitcoins heeft hij in een app gezet en ik kan inloggen en dagelijks alles volgen maar toch denk ik weet ik dat die app vals is. Bij de helpdesk van safepal zijn Ze niet hulpvaardig. 
  hij vertelde dat zijn job wel degelijk trading is, dat hij enkel een foute foto gebruikt had en dat alles verder eerlijk was. Nu had hij probleem zijn huur te betalen. En ja ik heb hem (na 14ooo in bitcoin) ook nog eens 850 euro overgeschreven. Ik weet het. Hij is een scammer maar op een of andere manier geraak ik er niet vanaf. Ik zal eerlijk zijn ik wil er precies niet vanaf. Ik heb gezegd hem geen geld meer te sturen en hij was ok daarmee. Hij ging deze zomer komen maar dat zal niet gebeuren.

  jullie gaan zeggen blokkeren, maar hoe ga je ermee om? Als ik twee dagen niks hoor mis ik hem al. Erg hé. 

 • Lieve mensen,

   

  Over mijn scam-fraude ervaring ben ik geïnterviewd door een journalist van het tijdschrift vriendin .

  Dit artikel komt in de vriendin van editie nummer 27, dat is over een week.

Groepen per incident

Publieke groepen (3)

Voor slachtoffers van online fraude

Lotgenoten 110 verhalen210 leden

Voor slachtoffers van whatsapp-fraude

Lotgenoten 26 verhalen63 leden

Voor slachtoffers van datingfraude

Lotgenoten 173 verhalen260 leden

Besloten groepen (3)

Voor slachtoffers van online fraude

Lotgenoten 110 verhalen210 leden

Voor slachtoffers van whatsapp-fraude

Lotgenoten 26 verhalen63 leden

Voor slachtoffers van datingfraude

Lotgenoten 173 verhalen260 leden

Je staat er niet alleen voor

Na een ingrijpende gebeurtenis kan het fijn zijn om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat kan in onze lotgenotengroepen. In onze community vinden slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, ongevallen en/of rampen steun en herkenning bij elkaar. Het is een plek waar je je eigen ervaringen van je af kunt schrijven en vragen kunt stellen aan lotgenoten.

Uit ervaring weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken.

" Ik ben echt weer een stap verder gekomen met behulp van de community. Ik heb veel positieve reacties gekregen en dat doet me goed. Het voelt zo fijn dat je dit met elkaar kunt delen en elkaar echt kunt helpen." - Antje

Ook voor de Helpers

Wanneer iemand in je omgeving slachtoffer wordt, is alles ineens anders. Je wilt helpen, maar hoe doe je dat goed? Het is logisch als je dan vragen hebt. 'Wat moet ik zeggen tegen iemand die slachtoffer is geworden?' 'Hoe kan ik er echt zijn voor een ander?' Met deze en andere vragen kun je terecht in de Voor de Helpers-groepen . Ook kun je er jouw eigen tips delen met anderen.

Helpers

Deel je verhaal

Als lid van onze lotgenoten community hoef je niks uit te leggen.

Word ambassadeur van de online lotgenoten community.

Lees meer
Ambassadeur oproep