Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van online seksueel misbruik

Ook ik trapte er in

Zojuist een gesprek gehad met iemand hier anoniem van deze site en voel me iets opgeluchter. Vandaag afgekapt met iemand die me chanteerde nadat we kort contact hadden gehad online. Hij dreigde alles naar mn vrienden en vooral mn familie van fb te sturen. Ik heb opzich geen heftige foto’s gestuurd, eentje eigenlijk maar waar je niet echt iets op ziet. Maar toch voelt het als een soort schaamte. Vooral dat je er bent ingetrapt. Na geld te hebben overgemaakt bleven de verzoeken binnen komen. Uiteindelijk leek het klaar maar vandaag kwam er van een nieuw telefoonnummer weer een verzoek voor geld binnen. Nu toch afgekapt en aangegeven dat ik me er niet voor schaam en dan maar dat mensen het weten. Beter dan zoveel geld kwijt te zijn. Toen hij begon met dreigen meteen aangegeven dat ik al contact met de bank heb gehad, Die gaan het bekijken. en een vriendin van me die bij de politie werkt. Toen alles geblokkeerd. Hoe vaak delen afpersers ook echt wat? Nu dan toch een paar uur niks meer gehoord terwijl ik meteen wat had verwacht. Maar als hij wel doorzet dan voelt het voor mij juist extra motiverend om er ook mee door te zetten qua aangifte. Iemand ervaringen?

Bezig met laden...

3 Reacties *

10 september 2023
Hi Piet, ook ik ga momenteel door dezelfde nachtmerrie. Na online contact te hebben gehad met een dame werd mij gevraagd te videobellen. Dit liep al snel uit tot seksuele handeling waarna direct de verbinding werd verbroken. Het videobellen bleek opgenomen te zijn. Er werd mij gevraagd direct geld over te maken omdat anders alle beelden naar mijn instagram volgers werden gestuurd. Uit paniek besloot ik te betalen. Helaas liep dit door meerdere betalingen (naar de Filippijnen) al snel op tot 1800€. Volgens de online bende was dit voldoende om ‘mijn vrijheid terug te kopen’. Ik besloot het nummer vervolgens direct te blokkeren. Een aantal dagen was het stil tot ze gister met verschillende telefoonnummers opnieuw contact legden. Ik besloot alle nummers weer direct te blokkeren maar kreeg bij het laatste nummer al screenshots van zo’n 6 mensen waarnaar mijn video was verstuurd. Een ware nachtmerrie! Ik besloot met deze mensen direct contact op te nemen en heb ze gevraagd alles te verwijderen. Deze mensen reageerden begripvol en steunde mij in de situatie! Onthoud, wij zitten NIET fout. Tot op heden lijkt het te blijven bij deze 6 mensen maar is de angst, stress en spanning niet te bevatten. Helaas zijn mijn beelden dus wel gedeeld met een aantal mensen en ben ik bang dat de afpersers op termijn weer terug zullen keren.
07 september 2023
Maak je geen zorgen Piet. Ze delen het meestal niet. En niemand die jouw kent is geïnteresseerd in je naaktfoto’s en ik denk dat iedereen er wel empathie voor heeft. Nooit geld overmaken naar de oplichters want dan weten ze namelijk dat er meer geld te halen valt:..
07 september 2023

Als antwoord op door e2434beb04df4f…

Bedankt voor je snelle reactie. Helaas is het geld overmaken al gebeurd. Maar dat maakt me uiteindelijk niet zoveel uit. Geld is maar geld, niet het belangrijkste op de wereld. Je bent vooral verrast hoe snel ze iets over je vinden op het internet qua naam en social media. Heb mn lesje wel geleerd. Nooit iets delen of sturen. Hoe stom kan je zijn he.