Verkeer

Lotgenotengroep voor slachtoffers van verkeersongevallen

Lees ervaringen van anderen, reageer en deel

Online lotgenotencontact na een verkeersongeval

Heeft u een verkeersongeval meegemaakt? De gevolgen van zo'n ingrijpende gebeurtenis kunnen groot zijn, en duren soms lang. Het kan prettig zijn om anoniem in contact te komen met lotgenoten. Als slachtoffer, maar ook als getuige of als naaste van iemand die een verkeersongeval heeft meegemaakt. Dit kan helpen om de gebeurtenis te verwerken. De Slachtofferhulp Community is een veilige plek om elkaars ervaringen te lezen, vragen te stellen of uw eigen verhaal te delen.

Erkenning en steun door te delen

Uit ervaring met face-to-face lotgenotengroepen weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken. In de online lotgenotengroepen kan iedereen terecht die iets wil delen over zijn of haar ervaringen met een verkeersongeval.

Op dit moment zijn er twee online lotgenotengroepen.

De publieke groep 

In de publieke groep kan iedereen die een ervaring of vraag over seksueel misbruik, seksueel geweld of ander grensoverschrijdend seksueel gedrag wil delen terecht. De verhalen die in deze groep gedeeld worden zijn voor iedereen zichtbaar, ook voor niet-leden van de Community. Iedereen kan lid worden.

Direct naar de publieke groep

De gesloten groep 

In de gesloten groep geven we slachtoffers de mogelijkheid om in een extra veilige omgeving hun verhaal te delen. Iedereen die zich aanmeldt voor deze groep, doet een intake met een medewerker van de Community. De medewerker bekijkt of de lotgenotengroep past bij de situatie van degene die zich aanmeldt. Verhalen die gedeeld worden in de gesloten groep zijn alleen zichtbaar voor andere groepsleden.

Direct naar de gesloten groep

Lees meer over de gesloten groep

"Het is echt voor het eerst dat ik het gevoel heb dat mensen snappen waar ik doorheen ga, ook al ken ik jullie helemaal niet."