Verdrongen

8 reacties
3
324 weergaven

Beste groep,

Als kind ben ik jarenlang seksueel misbruikt door mijn vader. Dit heb ik heel lang allemaal verdrongen. Ik wist niet dat het kon. Dat je dingen kunt verdringen omdat ze te pijnlijk en te traumatisch zijn. Maar het kan dus. Jarenlang heb ik hiermee rondgelopen, zonder dat ik het bewust wist. Pas recentelijk zijn allemaal beelden van het seksueel misbruik naar boven gekomen. 

Dit gebeurde doordat ik een tijdje met een man verkeerde waarvan ik er langzaam maar zeker achter kwam dat hij eigenlijk helemaal niet goed voor me was. Hij leek op het eerste gezicht heel leuk, want charmant, lief, zelfverzekerd, maar stukje bij beetje liet hij zijn ware aard zien en was hij kleinerend, dominant, dwingend en mij om de tuin leidend. Dit narcistische gedrag kende ik helaas maar al te goed, het deed me namelijk denken het narcistische gedrag van mijn vader: iemand die altijd op zoek is naar applaus, geen tegenspraak duldt en zeer autoritair is. 

Toen ik begreep dat ik gauw een punt achter mijn verkering moest zetten, omdat met iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis niet te leven valt, is alles in een stroomversnelling gegaan. In de nacht kwamen in alle hevigheid alle beelden van het seksueel misbruik door mijn vader naar boven: waar het plaats vond, wat ie met me deed, en hoe hij dreigde mijn moeder of zusjes iets aan te doen als ik me niet stil hield.

In de dagen en weken erna bleven er maar beelden komen van de perverse dingen die hij met me had gedaan en hoe hij me mishandeld heeft. Ik wist niet wat ik moest en waar ik het zoeken moest, want het was heel vreselijk om te herbeleven. Ik heb hulp gezocht en word geholpen en slik medicijnen die er voor zorgen dat de beelden/ herbelevingen worden gedempt.

Maar ik ben hier heel erg van geschrokken. Vooral omdat ik het dus zo lang weggestopt hebt. En voel ik me daar heel stom over. En voel ik mij schuldig naar mijn zussen en andere familieleden.

Ik heb mijn vader er nog niet mee geconfronteerd. Ik heb hem alleen laten weten dat ik geen contact met hem wil. Ik weet niet of ik hem er ooit mee durf te confronteren, ook omdat ik hem inschattende, bang ben dat hij het zal ontkennen, razend zal worden en alles op alles zal zetten om te doen alsof ik gek ben en de leugen te laten regeren. 

Wat ik me afvroeg, is of hier iemand is die ook door een eigen ouder/ verzorger misbruikt is? Hoe ga je daar mee om? En is er ook iemand die het misbruik ook jarenlang verdrongen heeft? 

Herkent iemand dit?

Alvast heel erg bedankt voor het willen delen van een reactie.