Over de groepen

De Slachtofferhulp Community is een plek waar lotgenoten elkaar ontmoeten om ervaringen van anderen te lezen, uit te wisselen, vragen te stellen en tips te delen. Dit gebeurt in groepen. Een groep wordt gestart voor mensen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Lees meer over welke soorten groepen er zijn en wat u allemaal kunt doen in een groep.

Vraag, reageer en deel

Binnen uw groep kunt u vragen stellen, reageren op berichten van anderen en nieuwe onderwerpen plaatsen. Dat kan een vraag zijn, interessant nieuws over een relevant onderwerp of een ervaring of tip die u wilt delen.

Wat is wat in de Community?

Soorten groepen

Er zijn verschillende soorten groepen in de Slachtofferhulp Community. Of u een groep kunt zien en wie iets kunnen doen in een groep hangt af van welke soort groep het is.

  • Publieke groepen: berichten voor iedereen zichtbaar 
    Informatie die in deze groep wordt gedeeld is voor iedereen zichtbaar, behalve de reacties van groepsleden. Alleen leden van de groep kunnen zelf een bijdrage plaatsen of reageren.
  • Gesloten groepen: berichten alleen zichtbaar voor leden van een groep
    Alleen groepsleden kunnen zien wat er in deze groep wordt gedeeld en kunnen een bijdrage plaatsen en reageren. U kunt lid worden van een gesloten groep door een lidmaatschap aan te vragen. De groepsbeheerder stelt u vervolgens een aantal vragen om te bepalen of de groep past bij uw situatie. Gesloten groepen zijn te herkennen aan het slotje: Gesloten-groep