Waardoor ontstonden jouw twijfels voornamelijk? Doe mee aan een onderzoek van het CCV

Naar de lotgenotengroep ‘Voor slachtoffers van datingfraude’
3 september 20214 reacties148 weergavenPublieke groep
Eva | Communitymanager Slachtofferhulp Nederland

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is een onafhankelijke stichting die al ruim 15 jaar helpt criminaliteit- en veiligheidsproblemen in kaart te brengen en op te lossen. Daarvoor bieden we kennis, instrumenten, keurmerken, voorlichtingsmateriaal, advies en interventies op maat gericht op veilig wonen, veilig werken en veilig leven. Preventie is daarbij ons uitgangspunt.

Slachtofferhulp Nederland werkt samen met het CCV en geeft daarom ook de ruimte om hier op deze plek de oproep te plaatsen voor een vooronderzoek voor een nieuwe campagne van het CCV in samenwerking van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het vooronderzoek bestaat uit 1 vraag. Je kunt eenvoudig reageren onder dit bericht of mailen naar: Mila Cassée mila.cassee@hetccv.nl

Twijfels ervaren tijdens jouw online relatie? Help ons!

Het is goed mogelijk dat jij gedurende jouw online relatie, met wat later een oplichter bleek te zijn, twijfels hebt gehad. Twijfels over bijvoorbeeld de persoon, jullie contact, de relatie en de echtheid ervan. Herkenbaar?

Om datingfraude aan te pakken, horen wij graag van jou antwoord op de volgende vraag:

Waardoor ontstonden jouw twijfels voornamelijk?

Datingfraude
Datingfraude komt helaas veel voor. Een innige relatie wordt online gestart, maar tot een ontmoeting komt het nooit. Op een bepaald moment wordt er om geld gevraagd. De bedragen kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Om te voorkomen dat meer daters slachtoffers worden van datingfraude, maken het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het ministerie van Justitie en Veiligheid een nieuwe campagne.

Met jouw ervaring en antwoord op bovenstaande vraag, kunnen wij gerichter voorkomen dat meer mensen slachtoffer worden.

We horen graag van je.

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Slachtofferhulp Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

4 reacties

Default profile image
Vlinder60

Mijn twijfels ontstonden, doordat ik hem niet kon bellen,of facetimen.
Ook naar zijn dochter ging dit niet .
Geld moest ik naar het buitenland overmaken. Hij werd heel boos dat ik de ambassade had gebeld om hem te helpen.
Op het moment dat ik vertelde de politie te hebben ingelicht, verbrak hij elk contact

Login om te reageren
Besos1966

Mijn twijfels ontstonden toen hij na 1 maand al met me wilde trouwen. Het vragen om geld had ik gelukkig niet, maar hij wilde wel dat ik een formulier in zou vullen, zodat ik zijn "vrouw" werd. Ook het niet kunnen skypen en/of bellen, vond ik heel vreemd. Beter maar, want hij sprak alleen maar frans en gebruikte bij mij een vertaalprogramma naar Engels. Ik heb zelf het contact met hem verbroken en hem gerapporteerd op de site male-scammers. Daar staat hij ook op, bleek om een bende uit Nigeria te gaan.

Login om te reageren
Default profile image
RagingBull

Mijn twijfels begonnen bij de 'love bombing'. Heel aanwezig, mijn volledige aandacht willen en al snel de liefde willen verklaren,

Login om te reageren
Babe15

Twijfels door het handelen in goud. Twijfels doordat de camera van zijn telefoon niet werkte.

Login om te reageren