Geweld

Lotgenotengroepen voor slachtoffers van geweld

Lees ervaringen van anderen, reageer en deel

Doordat mensen nu verplicht zijn veel thuis te zitten, neemt de kans op huiselijk geweld toe. Veel mensen vinden het moeilijk om hiervan melding te doen. Om die drempel te verlagen, biedt Slachtofferhulp Nederland een online community. Hier kun je veilig en anoniem elkaars ervaringen lezen, vragen stellen of je eigen verhaal delen.

Heeft u te maken gehad met geweld? De gevolgen van zo'n ingrijpende gebeurtenis kunnen groot zijn, en duren soms lang. Het kan prettig zijn om anoniem in contact te komen met lotgenoten. Als slachtoffer, maar ook als getuige of als naaste van iemand die dit heeft meegemaakt. Dit kan helpen om een gebeurtenis te verwerken. De Slachtofferhulp Community is een veilige plek om elkaars ervaringen te lezen, vragen te stellen of uw eigen verhaal te delen.

Erkenning en steun door te delen

Uit ervaring met face-to-face lotgenotengroepen weten we dat het een opluchting kan zijn als mensen hun gevoelens met elkaar kunnen delen. Juist als zij soortgelijke ervaringen hebben. Mensen vinden erkenning en steun wanneer zij merken dat anderen hetzelfde doormaken. In de online lotgenotengroepen kan iedereen terecht die iets wil delen over zijn of haar ervaringen met geweld.