Wat is wat in de Community?

In de Slachtofferhulp Community kunt u in de groepen waar u lid van bent verschillende acties uitvoeren. Om een indruk te geven van wat u kunt doen en welke actie waarvoor bedoeld is, geven we hier een korte uitleg van de termen die op dit platform worden gebruikt.

Community

De Slachtofferhulp Community is het platform waarop lotgenoten elkaar online kunnen ontmoeten. De Community bestaat uit verschillende lotgenotengroepen. Na aanmelding voor een van die groepen kunt u informatie uitwisselen met de leden van de groep.

Lees meer over groepen

Stream

Als u inlogt en naar een van uw groepen gaat, ziet u de stream. Hier staan de laatste berichten, reacties, onderwerpen, nieuwe leden en evenementen van de groep. U kunt direct reageren op berichten van anderen.

Evenementen

U kunt zelf evenementen aanmaken binnen een groep waar u lid van bent. Bijvoorbeeld als u een bijeenkomst organiseert over iets wat voor de groep interessant is. Of als u de groepsleden wilt wijzen op een interessante bijeenkomst waar u van heeft gehoord.

Onderwerp

Binnen een groep kunt u onderwerpen plaatsen. U kunt er ervaringen delen, vragen stellen of nieuws delen. Een onderwerp bestaat uit 3 onderdelen:

  • Titel
    Kies een titel die duidelijk maakt waar het onderwerp over gaat, zodat andere leden weten of het interessant voor hen is.
  • Afbeelding
    Het is mogelijk een plaatje toe te voegen aan een onderwerp. Kies een plaatje dat duidelijk maakt waar het onderwerp over gaat. Een plaatje mag, maar is zeker niet verplicht.
  • Beschrijving
    In de beschrijving kunt u uw verhaal, vraag of tip kwijt. Het mag zo lang zijn als u wilt.

De leden van de groep kunnen dat onderwerp volgen (klik ‘Inhoud volgen’). Ze krijgen dan elke reactie te zien. De leden van de groep kunnen alle reacties en berichten lezen. En ze kunnen zelf reageren. Kijk wel even of het onderwerp niet al bestaat.

Leden

Bij leden ziet u alle leden die lid zijn van uw groep. Buiten deze leden kan niemand de discussies volgen die binnen de groep worden gevoerd. U kunt de leden van de groep ook een privébericht sturen.

Privébericht

U kunt de leden van de groep een privébericht sturen. Bijvoorbeeld als u een vraag heeft die u liever niet deelt met de andere leden van de groep. Zoek bij ‘Leden’ de persoon waar u contact mee wilt en klik ‘Privébericht’.

Hoe zie ik dat ik een bericht heb?

Het envelopje naast uw profielfoto laat zien wanneer u een privébericht heeft gekregen.

Inbox

Via het envelopje naast uw profielfoto gaat u naar uw inbox met uw privéberichten.

Meldingen

Het belletje naast uw profielfoto laat zien als u een melding heeft. U krijgt een melding als er een bericht, evenement of reactie in uw groep is geplaatst.

E-mailnotificaties

U kunt zelf instellen van welke meldingen u per mail notificaties krijgt. ‘Instellingen’ vindt u als u klikt op uw profielfoto.