Helpers en slachtoffers vertellen: Sharmila en Joke (video)

Naar de lotgenotengroep ‘Tips voor en door helpers’
18 juni 20210 reactie128 weergavenPublieke groep
Beppie | Contentmanager Slachtofferhulp Nederland

Wanneer je (voor het eerst) iemand helpt, komt er van alles op je af. Je doet wat je kan om er te zijn voor de ander, maar alsnog vraag je je misschien weleens af: doe ik genoeg, en doe ik het goed? Weet dan dat het volkomen normaal is om jezelf die vragen te stellen. Andere helpers zitten met dezelfde twijfels. Toch is de kans groot dat jouw naaste je hulp nog veel meer waardeert dan je beseft.

De kracht van kleine gebaren

Het verhaal van Sharmila en Joke laat mooi zien hoe ogenschijnlijk kleine gebaren veel kunnen betekenen. Sharmila is als kind seksueel misbruikt, maar had dit tot een paar jaar geleden aan niemand verteld. Tot ze besloot haar vriendinnen, waaronder Joke, in vertrouwen te nemen. Sindsdien doet Joke wat ze kan om er voor Sharmila te zijn. In de video vertellen de twee vriendinnen over hun ervaringen. Hoe het voor Joke was om te horen wat Sharmila was overkomen en wat ze lastig vond. En wat het voor Sharmila betekend heeft dat ze dit geheim niet meer alleen hoefde te dragen.

 

 

We zijn benieuwd of je je herkent in Joke's verhaal! Lijkt jouw stijl van helpen op die van haar? Of pak je het liever anders aan? 

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Slachtofferhulp Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.