Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van stalking

Yay! Of toch nog niet...

Ik ben in de verhuismodus. Allerlei dingen aan het regelen zodat mijn huis ook een thuis kan worden en krijg hulp bij bepaalde klussen vanuit de woningbouwvereniging die daarvoor iemand inhuren. Alleen heb nog steeds het probleem van het zijn van een menselijke magneet. Er is iemand die misbruik heeft gemaakt nu al van het hebben van mijn adres en telefoonnummer door buiten werktijd contact met me te zoeken en informele sfeer te creëren. Ik voel me hier niet prettig bij. Ik kan het geen stalking noemen momenteel, maar ik voel me onveilig en ongemakkelijk bij hem. Ik heb hem uiteindelijk geblockt op de WhatsApp na wat berichten die net iets te vriendelijk overkwamen op mij en hij mijn verzoek negeerde wat te maken had met een klus voor mijn huis. Ook had hij zijn profielfoto veranderd in een foto van een bodybuilder. Ik heb screenshots bewaard van wat ik tot nu toe binnengekregen heb en houd nu een dossier bij. Ik herken dit na zoveel jaar net iets te goed. Ik neem geen risico meer. Ik hoop dat het hier bij blijft.

Bezig met laden...

6 Reacties

13 mei 2024

Hi Zoroark08,

Heel goed dat je hier meteen scherp op bent en actie hebt ondernomen door hem te blokkeren. Ik wil je adviseren om een klacht bij de woningbouw én het bedrijf waarvoor hij werkt in te dienen.
Ik heb een soortgelijke situatie meegemaakt met een klusser die ik via MrFix had gevonden. Zij waren met z’n tweeën en ik alleen. Ik voelde me totaal niet prettig bij deze heren, zeker niet nadat bleek dat 1 andere bedoelingen had. Ik heb hiervan meteen een klacht ingediend en aangegeven dat de tweede werker hier getuige van is geweest.
MrFix had deze klacht aan zijn dossier toegevoegd, waardoor hij nu lager scoort in de betrouwbaarheid en de kans op minder klussen groter is.
Ik heb de klacht ook aan zijn recensies toegevoegd!

14 mei 2024

Wat naar dat dit je overkomen is Anoniem92. En wat goed dat dit later is opgepakt.

13 mei 2024

Misschien ligt het aan mij, maar ik snap het even niet.
Deze persoon, is dat dezelfde persoon waardoor je in verhuismodus bent gegaan?

13 mei 2024

Nee. Dit is weer een ander. En het vervelende is dat hij niet alleen ingehuurd is door de woningbouwvereniging, maar ook nog eens even verderop de straat woont. Het valt (nog) niet onder stalking, maar ik voel me er niet gemakkelijker op. It could be a slippery slope towards. Na alles wat ik heb meegemaakt ben ik makkelijker on edge, dus ik probeer vooral steeds op te merken wat er gebeurd. En ook hoe het me laat voelen en waarom, zodat ik niet zomaar iemand beschuldig.

13 mei 2024

Dank je wel voor de uitleg.
Laat ik het zo zeggen. Als je er nu al geen lekker gevoel bij hebt en trust me, ik snap dat gevoel, meteen melding van maken bij de woningbouw.
Ik vind het zelfs kwalijk dat deze persoon verderop in de straat woont.
Hij of zij kan het heel goed bedoelen, maar jou veiligheidsgevoel komt op 1!
Neem de "Red Flags" serieus!!!
Liefs Khaat

14 mei 2024

Dankjewel voor jouw reactie Khaat.