Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld

Ellende

ELLENDE

Tjha waar moet ik gaan beginnen.
Ik wilde graag een stukje van me afschrijven ik weet soms niet meer wat ik moet en zit in met mijn handen in het haar.
Verdriet angst schaamte boosheid machteloos...

Aangifte doen zou je moeten sterke tot je in je recht staat en tot je weet dat voor je zelf op bent gekomen en je iets vreselijks is aangedaan.
Maar eerlijk soms voel ik me in dit proces machtelooos, eenzaam, en maar het gevoel te moeten hebben tot je continu moet vechten en moet strijden voor jou waarheid op tafel te leggen zo dat mensen je geloven. Trekt zo ontzettend veel energie emotie van je. Soms heb ik wel eens gedachtes waarom zou ik morgen mog moeten opstaan waarom waarom is het dan nog allemaal waard.. op zulke momenten denk ik dan snel aan mijn dochtertje en mijn man. Die halen me dan weer boven.

Victim blaming is al begonnen door werkgever en omringende mensen die verder van mij af staan. Ik ben aangeschoten wild en waarom ben ik dan telkens terug gegaan naar de dader, waarom geen uitgesproken nee gezegs etc... dat doet zeer en dan begin ik heel ergaan me zelf te twijfelen ben ik dan zo dom geweest heb ik wel alles er aan gedaan om het tegen te houden etc..
Ik ga kapot van binnen van pijn en verdriet.
Waarom moet ik als slachtoffer vechte vechte vechte terwijl de dader zijn leventje lekker door leeft.

En dan denk je tot je met een proces bezig bent en dan beland je volop in een werkconflict mer je werkgever en die je aangeschoten wild noemt en je even tussen neus en lippen zegt tot ik beter geem aangifte had kunnen doen... puur omdat het bedrijfsbelang is en het in de doof pot wil steken.

Ik weet het soms gewoon niet meer en dat maakt me zo ontzettend verdrietig angstig en machteloos.

Nu maar afwachten wat het OM gaat besluiten...zenuwendslopend...... 

mensen ik heb zo veel respect voor die gene die al zoveel jaren met hun zaak bezig zijn. Ik kan jullie emotie en pijn voelen.

Bezig met laden...

11 Reacties *

30 september 2023

Oh lieve ismail ik weet precies hoe je je op dit moment voelt en ook dat gedoe met je werkgever.. Op dit moment zit ik precies in hetzelfde schuitje en weet ik ook niet hoe verder... Ik voel je emotie en pijn heel erg.... Maar, weet dat je de moeite waard bent! Ik moet gewoon huilen vanwege je verhaal.. Ik steun je en sta achter je voor de volle 100%!!

05 oktober 2023

Als antwoord op door 79571cc3327340…

Super lief dankjewel na het lezen van jou verhaal kreeg ik een rillimg en herkende ik zo veel.

Zou graag eens met jou er over willen hebben ik zoe steeds naar soort gelijke verhalen om te ondervinden of ik dan echt echt niet schuldig ben geweest in de situatie omdat die victim blaming je gewoon kapot maakt

30 augustus 2023
Lieve Ismail, Het is een pittige proces waarin je je bevind en ik ben blij dat je deelt met andere lotgenoten over wat er van je gevraagd wordt aan kracht, en wat er aan gevoelens in je opgeroepen wordt in deze slopende tijd. Ik hoop dat delen jou enige opluchting heeft geboden en dat je kunt voelen dat je niet alleen bent. Ik vond zo mooi om die lieve reacties van andere lotgenoten te lezen, die met je mee voelen.. Het ontroerde me, werkelijk waar. En wat fijn dat je aan je dierbare mensen denkt in alle moeilijkste momenten van de ellende! Je bent belangrijk voor ze en alleen het feit dat ze er zijn, helpt jou ook om erdoorheen te komen. Alle kleine beetjes helpen toch? Ik heb die momenten ook nog steeds en voel ik me ook soms helemaal gesloopt na een conflict. Victim blaming is zo naar om mee te maken. En al heb ik nooit een aangifte gedaan voor seksueel misbruik, herken ik victim blaming ook in andere omstandigheden waar ik me regelmatig in beland. Het is genoeg om de klokkenluider rol op zich te nemen en je mond open trekken, dan wordt het al lastig. Ik tegen het systeem strijd lijkt het wel, strijd die ik niet kan winnen, maar ik stap er wel in omdat ik belangrijk vind om mijn standpunt in te nemen. Soms word ik uitgeput van strek zijn, soms beland ik in angst en alleen. Maar hey, ik lees telkens hier in deze groep dat ik niet de enige ben. :) Ik stuur je via deze onzichtbare weg steun en aanmoediging ! lieve groet, Vilija
30 augustus 2023

Als antwoord op door Anonymous (niet gecontroleerd)

Dankjewel voor je lieve woorden. Het is fijn dat we hier alle emoties, gevoelens en verhalen kunnen delen soms ben je zoekende wie jou wel kan aanvoelen en begrijpen hoe je je voelt. Ik weet wel tot ik voor dat ik aangifte deed zei ja dat komt er maar shit over mij heen.. maar nu tot ik de shit daadwerkelijk echt over me heen komt denk ik wel eens heb ik de juiste keuze gemaakt om aangifte te doen omdat je je zo rot, alleen, bang en schuldig voelt. Hoop dat het uteindelijk allemaal los gaat lopen en komende periode mij op de EMDE therapie kan gaan focussen tot ik geen bang paniek meer heb als ik naar bepaalde locatiea ga en dat ik zonder heftige nachtmerries weer wat kan slapen en tot ik niet meer bang ben om alleen thuis te zijn of de straat op te moeten. Nogmaals dank voor je liever woorden. Xxx
27 augustus 2023
Ik huil om en voor je, wat zal jij het moeilijk hebben. Zo graag zou ik iets voor je willen doen, helaas weet ik niet wat. Heel veel sterkte.
27 augustus 2023
Je zit natuurlijk vreselijk klem: velen hier zullen dat herkennen; zo ook ik
27 augustus 2023
Dankjewel pieterke, ik zit gewoon zo in emotie dat ik het soms beter eve van me af probeer te schrijven ik zoek dan zo naar mensen die in een soort gelijke situatie zitten en begrijpen hoe je je kan voelen
27 augustus 2023

Als antwoord op door 8f0bff68b63c4b…

Alles is goed als het eerlijk is en het je helpt
27 augustus 2023
Ja, precies wat Pieterke zegt... Sterkte!
27 augustus 2023
ik denk dat je kunt gaan leren dat jij de moeite waard bent, het zal ook een oude wond zijn uit je kindertijd denk ik
27 augustus 2023
toch moet je volhouden, ook omdat je liefde kunt ervaren, dat geef je tussendoor even aan, dat kun je voeden hoor