Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld

Aangifte

Hoi allemaal,

Een paar weken geleden heb ik mijn verhaal gedeeld.  Afgelopen week heb ik mijn intake gesprek gehad met de zedenpolitie daar werdt wel heel duidelijk door drukte en de hoeveelheid aangiftes tot ze het eigelijk min of tegen maakte om aangifte te doen. Hierna ben ik weer enorm gaan twijfelen aan mezelf  en uiteindelijk gekozen om aangifte te doen. Ik wil er alles aan hebben gedaan om nooit spijt te krijgen tot ik geen aangifte heb gedaan. En tot de dader maar lekker rond mag blijven lopen en zijn ding kan blijven doen. 

De politie gaf aan aangifte doen is er niet om alles er aan te hebben gedaan het is om verder onderzoek te doen maar bij deze zaken minimum kanssen zijn door minimaal bewijs. 

Ik voel me weg geduuwd en alsof ik niet serieus genomen wordt.  Morgen wordt ik gebeld of ik vrijdag mijn aangifte kan komen doen. 

Wie heeft deze situatie ook zo ervaren tot het je eigenlijk min of meer wordt afgeraden

Bezig met laden...

5 Reacties *

20 juli 2023
Volhouder wint. Nooit opgeven anders ben je nog een keer de slachtoffer geworden maar dan van onze systeem die de echte slachtoffers maar al te graag in de ijskoude weer a la solo in de steek laat staan. Ombudsman kan eventueel hier iets aan doen. Daarnaast is een aangifte doen een recht en de politie kan je die recht niet ontnemen net zoals je kiesrecht welke in de grondwet is verankerd. Al is dat even makkelijk praten voor me zo online-immers ik sta niet in JOU SCHOENEN.. Immers ik wil alleen zeggen je staat ER NIET ALLEEN voor.
21 juli 2023

Als antwoord op door da59df62be364d…

Dankjewel. Ik ben gistere mijn aangifte gaan doen moet helaas nog een keer terug omdat het te veel voor een dag was. Maar gelukkig is het me redelijk meegevallen buiten de heftige emoties en flashbacks. Ik voel me op een of andere manier nu heel krachtig tot ik deze stap heb gezet.
19 juli 2023
Beste Ismail, Ik heb zelf eind 2017 aangifte gedaan deze zaak loopt nog steeds. Er zijn al 2 rechtszaken geweest en nu is de dader in cassatie gegaan. Waarschijnlijk krijg ik volgend jaar rond april / mei de uitspraak van de cassatie en is de rechtszaak eindelijk afgerond. Omdat het zo erg lang duurt raad de zedenpolitie aangifte doen af. Aangifte doen, het verhoor en de rechtszaak houden herstel tegen en kan nog meer trauma's veroorzaken. De zedenpolitiw wilt jou daar voor behoeden. In mijn zaak waren er nog 4 aangiftes gedaan door andere slachtoffers waardoor ik sterk stond. Als je aangifte doet van een delict waar geen getuigen bij waren dan wordt het moeilijk te bewijzen en word de zaak meestal geseponeerd. En ik begrijp heel goed dat je het gevoel hebt niet serieus genomen te worden. De politie gelooft jou echt wel maar ze zijn aan regels gebonden. Er moet genoeg bewijs zijn om de dader aan te kunnen klagen. En een rechtszaak te kunnen starten. Ik wens jou heel veel sterkte. Lieve groetjes van Paula
19 juli 2023
Hoi Ismail, Wat dapper dat je naar de politie bent geweest voor dat gesprek. Vervelend om te horen dat je bent achtergebleven met dat gevoel. Ik heb zelf ook afgelopen week een informatief gesprek gehad bij Teams Zeden. Pfff dat was een enorme stap voor mij, na 20 jaar, ben er nog niet helemaal van bekomen. Wel trots. Weet nog niet of ik aangifte ga doen, of het bij een melding laat. Bij mij hebben ze ook verteld van de enorme drukte bij Teams Zeden, en van de moeilijkheden in bewijs en dus veroordeling. Maar ik heb dat niet als vervelend ervaren, ze hadden vantevoren gezegd dat ze zo eerlijk mogelijk zouden zijn. En zo heb ik het ervaren, eerlijk en open over wat er gebeurt en wss niet gebeurt als ik aangifte zou doen. Heb het dus ook niet als afraden ervaren. Wel gaven ze aan dat ik aangifte, omdat het zo intensief is (zou bij mij wss twee dagen verhoor zijn), alleen voor mezelf mag doen. Niet voor anderen of uit een “moet” gevoel, alleen voor mezelf. En mij werd afgeraden aangifte te doen, naast emdr. Eerst therapie af te ronden. Ook dat vond ik eerlijk en goed advies. De politie boodschap lijkt dus overeen te komen met de jouwe, maar misschien waren “mijn” agenten beter in de manier waarop. Dat kan veel verschil maken. Omdat (iig voor mij) het gesprek doen een enórme stap was (ten opzichte van “het is mijn schuld”, raakte ik wel tijdens en na het gesprek meerdere keren in de war. In- en met mezelf in de war. Twijfel, onzekerheid, en vooral angst over wat ik aan het doen was. Kreeg direct erna een paniek aanval op het bankje voor het bureau, dacht dat ik gek werd. Dat had bij mij allemaal niets met de agenten te maken, maar met het trauma. Ik gun je iig een betere ervaring, dus je zou ook kunnen aangeven bij de Politie dat je je niet serieus genomen voelt. Had je iemand bij je in het gesprek? Ik had mijn man mee, dat was fijn. Konden we erna (en nu nog steeds) over praten. Sterkte! Hoop op een beter vervolg voor je
19 juli 2023

Als antwoord op door 648ce75a230645…

Hoi Marie30, Mijn ervaring is dat het effect van EMDR weer teniet word gedaan wanneer je aangifte doet. De hele rechtsgang en zeker het verhoor kan alles weer triggeren. Ik moest na de uitspraak van het hogere beroep weer opnieuw EMDR therapie volgen. Ik heb navraag gedaan en het blijkt bij bijna bij iedereen die aangifte gaat doen zo te werken. Ook dat is een sterke reden van de politie dat ze aangifte afraden. Lieve groetjes van Paula