Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van datingfraude

Benaderd via Instagram

Mijn verhaal is nog heel vers maar wil het graag even delen. 

Ik ben een tijdje geleden via Instagram benaderd door iemand die beweerde als onderaannemer op een rig te werken. Ik ben getrouwd en zou normaal gesproken nooit ingaan op zulke berichten. Maar zit op dit moment in een lastige periode en in plaats van het gesprek thuis aan te gaan ingegaan op het contact. Nieuwsgierig naar wie ben jij en wat wil je.. eigenlijk een beetje sceptisch.  

Er is een contact ontstaan met heel veel lieve berichtjes, aandacht ..wat maakte dat ik voor die persoon viel. Maar had ook een onderbuikgevoel. Hij vroeg niet om geld sterker nog claimde meer dan genoeg te hebben, geboren in Nederland, opgegroeid in VS en nu dus op project nabij Italië. Weduwnaar, vrouw en zoon verloren bij ongeluk. Nu lees ik dit en denk stommerd ben je.

Er groeide iets waarvan ik dacht dit kan niet hoe kan iemand zulke passende dingen zeggen. Maar onderbuikgevoel bleef, ik heb zelf wel eens tegen hem gezegd jij lijkt wel twee personen in je reacties..hoe naïef. 

Vaak slecht signaal gaf hij aan dus soms contact lastig. Totdat op een bepaald moment 1,5 dag geen contact vanuit hem en dat was uniek want hij overspoelde mij al heel snel met hele lieve intense aandacht. Tja en toen ben ik gaan zoeken. Booreiland altijd goed bereik en toen kwam ik de lijst tegen met aandachtspunten bij scammers..ik wilde het niet geloven maar mijn hoofd zei dit verklaart alles..maar mijn hart pfff.

Plots werd er contact gezocht via ander nummer en kwam er vaag verhaal over piraten en een overval. Toen dacht ik het is klaar hoe dom denk je dat ik ben. Heb hem dit ook gezegd en de link naar scammers pagina geappt. De info in link geloofde hij niet.  Ik heb hem vervolgens op alles geblockt. Maar ergens blijft toch die twijfel en verlangen naar contact. Hoe moeilijk vind ik dit  . letterlijk gewoon een verslaving 

Heb inmiddels wel met mijn man gepraat, dit niet verteld maar wel aangegeven wat ik nu mis. Ik voel me wel schuldig omdat ik me de periode dat ik met deze persoon bezig was afzijdig heb gehouden van mijn gezin. En voor wat...

Hoe kom ik nu van het verdriet af vraag ik mij af en krijg ik weer een beetje energie terug die ik wel had tijdens het contact...ik weet de situatie had veel erger kunnen zijn .ik had veel op het spel kunnen zetten en uiteindelijk ook financieel.  Ik vind het zo bizar dat je in zo'n korte tijd je hoofd op hol kunt laten zetten...

Bezig met laden...

6 Reacties *

02 april 2024

Kon het niet loslaten en ben op onderzoek uitgegaan en heb gevonden wie de man op de foto echt is. Heb hem een mail gestuurd met het nep profiel op Instagram. Het is iemand uit Canada met allemaal gezinsfoto's op een openbaar Instagram profiel.

Voor mijn gevoel heb er nu alles aan gedaan wat in mijn macht ligt. Het is aan hem om verder actie te ondernemen omdat zijn foto's zijn gestolen. Zelf de foto van zijn hond en kat is overgenomen t is echt bizar. Hopelijk kan ik het nu een beetje gaan loslaten... boosheid groeit nu wel.

02 april 2024

Hi Peet,

Ik weet uit eigen ervaring dat het heel simpel klinkt maar dat dit het absoluut niet is. Je bent helaas niet verliefd geworden op iemand maar op een prachtig in elkaar gezet verhaal wat zo dat van mij of van vele anderen kan zijn.
Ook mijn scammer zat op een boorplatform. Vrouw overleden en verder geen familie. In eerste instantie werd mij ook geen geld gevraagd. Sterker nog er waren vrienden van hem die geld naar mij overmaakte waarmee ik een bepaalde rekening kon betalen. Ruim een half jaar heeft het geduurd tot dat ene telefoontje van mijn bank.
Ik wilde het eerst niet geloven maar hoe meer ik er over nadacht wist ik dat het niet echt was.

Een nieuw telefoonnummer is heel normaal als je langer aan het lijntje wordt gehouden: nummers worden gerapporteerd en uiteindelijk uit de lucht gehaald. En dan kom er gewoon een nieuwe simkaart, vaak door een ander slachtoffer verkregen, voor in de plaats.

Ze weten precies de juiste snaar te raken, en jou de juiste aandacht te geven. De aandacht waar je zo naar verlangde. En dan word je heel snel 'verliefd'.
Geloof het verdriet verdwijnt. Zoals je schrijft ben je er goed vanaf gekomen.
Focus je op de toekomst, op je man, en stop daar je energie in. Dan komt het echt goed.

En als je, je verhaal even kwijt wilt, weet dan dat je hier een luisterend oor kan vinden van mensen die precies begrijpen waar je doorheen gaat.

Groetjes, Sylvia
Slachtoffer I ambassadeur

02 april 2024

Als antwoord op door abbaf802786142…

Dank je wel Sylvia voor je reactie. Inderdaad wat jij nu zegt verliefd op een mooi verhaal dat is zo treffend gezegd .had ik nog niet bij stilgestaan. Bizar dat er gewoon naar jou geld werd overgemaakt. alles om maar geen verdenking te krijgen.
Bedankt voor het luisterend oor!

02 april 2024

Goed dat je je verhaal hier deelt. Het is bizar hoe deze figuren je kunnen laten geloven dat het echt is wat ze allemaal vertellen. Weduwnaar geworden onder bizarre omstandigheden is al een rode vlag. Lieve woorden, precies datgene zeggen wat je nodig hebt, ze zijn erin getraind. Ik.hoop dat je verdriet slijt en omslaat in minachting voor degene die je zó belazerd heeft. Goed dat je het op tijd hebt ingezien, tijd is nodig om weer tot jezelf te komen. Herl veel sterkte, je staat niet alleen!
Els

02 april 2024

Als antwoord op door ad55b806691e4b…

Dank je wel Els voor je lieve reactie..ik hoop dat ik snel de knop kan omzetten in mijn hoofd. Je wilt gewoon niet geloven dat dit je overkomt. Tuurlijk is het qua evt financiële gevolgen op tijd maar qua gevoelens is het pittig. Ergens blijf je hopen dat het echt was.

02 april 2024

Als antwoord op door 356a020fe9c348…

Dat is het verraderlijke......ik kan me zó boos maken op mensen die zo met de gevoelens van iemand spelen. Wees idd blij dat je gezonde verstand je behoed heeft voor het sturen van geld, want dáár is het om te doen. En die vraag komt zodra ze je helemaal in hun macht hebben en je er geen weerstand tegen kunt bieden. Ik heb het helaas van zeer nabij meegemaakt, een slachtoffer wordt totaal gebrainwashed. Sterk blijven!