Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug naar Voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld

Partner kan er moeilijk mee omgaan

Hoi lieve allemaal,

Het is weer even geleden nadat ik mijn verhaal heb gedeeld

Ik heb afgelopen periode veel energie gestopt in mijn emdr therapie. En ik merk tot me dat helpt waar ik ontzettend blij mee ben. 

Momenteel zit ik in een fase waar mijn partner het heel moeilijk heeft en veel voor zich zelf houd en het niet echt uit richting mij wat ik wel merk aan zijn gedrag. 

Ik heb hier heel veel moeite mee want ik denk steeds dat ik wat fout doe in zijn ogen terwijl ik ontzettend mijn best doe.

Nu hebben we een feestje gehad en hij heeft wat alcoholgenuttigd en kwamen er emoties omhoog en fruatraties waar ik best wel van schrok en weet er gewoon weg nie mee om te gaan.

Jankend op de bank zit ik dit nu te schrijven omdat ik mij alleen voel en er niemand mee wil lastig vallen waaronder mijn moeder en vrienden en vriendinnen. 

We hebben een dochtertje van 2,5 jaar en ben net bij haar in janken uitgebarst waar ik enorme spijt van heb want wil mijn dochtertje nergens mee belasten en haar dit mee laten maken. 

Ondanks dat ik morgen met mijn partner naar mij. Therapeute voor de eerste keer ga ben ik eenorm zenuwachtig en opgelaten. 

Voel me op dit moment gewoon heel heel erg alleen en weet niet wat ik moet doen. 

 

Bezig met laden...

5 Reacties *

16 februari 2024

Hoi, mijn partner vindt het ook heel moeilijk. Kan er ook slecht mee omgaan. Als er weer iets met mij is, zegt hij gelijk dat ik weer in mijn eigen wereld zit en dat het trauma weer naar boven. Komt. Dit is niet altijd zo, maar ik voel me ook vaak genoeg ongelukkig bij hem hoor. Ik kan dan ook echt janken. Geef me dan ook de schuld.

15 februari 2024

Wat een verdrietige en lastige situatie voor je. Voor hem ook natuurlijk, maar dit hier is jouw plek. Goed dat je het deelt!

Mijn partner kan 'het' ook heel erg opkroppen. Net als jij merk ik dat er iets is (scherpe voelsprieten), hij ontkent het een ik voel het opbouwen. En op een gegeven moment komt het eruit. Best zwaar

Ik wens je veel sterkte, en mocht je een keer verder willen praten hierover dan zie ik wel een bericht verschijnen šŸ˜Š ik doe dat liever niet openbaar

12 februari 2024

Goede avond Ismael,
Wat naar allemaal. Misschien zijn je tranen wat opgedroogd? Het blijft lastig. Ik kan me voorstellen dat je je vriendinnen en je moeder er niet mee wilt belasten. Maar je verhaal delen is al een beetje helen en dat kan hier. Ik hoop dat je over een tijdje het wel met hen kunt delen.
Dat je partner zich niet happy voelt en moeilijk woorden vindt om met jou te praten is jammer en ook wel een beetje te begrijpen. Hoe je ook je best doet het trauma is nog wel sterk aanwezig in jullie relatie. Dat voelt hij ook en ook voor hem is dat lastig te begrijpen. Je moet als partner heel erg veel geduld opbrengen terwijl hij er geen vinger achter kan krijgen. Ook in mijn relatie heeft dat lang gespeeld. Dit maakt het voor jou extra moeilijk en je hebt al zoveel te verstouwen.
Goed dat jullie samen een afspraak met jou therapeut hebben. Het kan jullie nader tot elkaar brengen doordat hij merkt wat het trauma jou doet, hoe je knokt om het te verwerken en dat zijn steun hierbij belangrijk is. Daardoor kan hij beter van je houden en nog een poos geduld opbrengen.
Een goed en prettig gesprek bij de therapeut.

13 februari 2024

Als antwoord op door 33a73443d5994cā€¦

Dankjewel voor het lieve berichtje.

12 februari 2024

Neem contact op met je moeder vrienden of vriendinnen je valt er niemand mee lastig aangezien deze mensen er voor je zullen zijn. Je voelt je nu enorm alleen terwijl dat absoluut niet nodig is bel ze uit je praat met ze je zult zien dat dit je enorm helpt en dat je er achter zult komen dat je dit niet alleen hoeft te doen.