Ambassadeurs

Slachtoffers helpen slachtoffers

Jij kan iets betekenen voor een ander!

Iets betekenen voor een ander?

Heb jij ooit een ernstig verkeersongeval meegemaakt? Of ben je slachtoffer geweest van een seksueel misdrijf, fraude of geweld? Hopelijk heb je dat (deels) kunnen verwerken en afsluiten. We willen je vragen of jij met jouw ervaringsverhaal iets zou willen betekenen voor mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt.

Wij zijn op zoek naar ambassadeurs voor onze community: ervaringsdeskundigen die anderen willen helpen door hun verhaal te delen, af en toe een tip te geven en te reageren op gedeelde ervaringen in onze community. Uit ervaring weten we dat dit enorm waardevol is.

Flyer

Jij kunt het verschil maken voor een ander door te laten weten dat ze niet de enige zijn. Dat het normaal is je naar te voelen, of juist niks te voelen. Jouw verhaal kan een ander moed geven. Uit onderzoek weten we dat herkenning en erkenning belangrijke factoren zijn in het verwerkingsproces. Juist dit zien we het meest terug in onze community. Jij kunt met een minimale inzet, een ander helpen met zijn of haar verwerkingsproces.

Wat is een ambassadeur?

Een ambassadeur is iemand die zich wil inzetten voor lotgenoten. Iemand die zijn ervaringen actief deelt, soms een luisterend oor is en als je het leuk vindt: meedenkt met de ontwikkelingen van de community.

Waarom zijn ambassadeurs belangrijk?

Uit analyse en onderzoek blijkt dat meer activiteit op de community ervoor zorgt dat slachtoffers sneller hun verhaal delen en herkenning vinden. We zien ook dat veel reacties zorgen voor nieuwe reacties. Dus als er veel actief wordt gedeeld, als er veel vragen worden gesteld en beantwoord, en als iemand veel reacties op zijn of haar verhaal krijgt, zorgt dat ervoor dat er nog weer meer mensen gaan reageren. Het ‘als er een schaap over de dam is’- principe. Mensen voelen dan minder schaamte, zien dat anderen iets soortgelijks hebben meegemaakt en durven dan ook te reageren. De ambassadeurs zijn hierin de belangrijkste aanjagers.

Als slachtoffer van mishandeling ben ik door Slachtofferhulp enorm goed geholpen. Daarom wil ik andere slachtoffers helpen de weg naar een stabiele basis terug te vinden.’ Thijs

Wat doe je als ambassadeur?

Als ambassadeur ben je het kloppend hart van onze community. Je hebt de mogelijkheid om jouw kennis en ervaring te delen door:

  • Je eigen verhaal/ervaring te delen
  • Te reageren op verhalen van anderen
  • Andere gebruikers op weg te helpen, dat kan openbaar in een groep of in een privé bericht via de community.
  • De community onder de aandacht te brengen in je eigen netwerk

Wie ben jij?

  • Je bent (pro)actief en enthousiast
  • Je wilt een ander helpen door open te zijn over je eigen ervaring
  • Je bent gemotiveerd om je voor een langere tijd voor de community in te zetten
  • En je bent online handig, sociaal vaardig en je komt op een goede manier op voor Slachtofferhulp.

Interesse? Mail je motivatie naar: community@slachtofferhulp.nl