Alle bijeenkomsten voortaan te zien op deze community

Naar de lotgenotengroep ‘Voor nabestaanden van zelfdoding’
26 juli 20223 reacties227 weergavenPublieke groep
(niet gecontroleerd)

Sindskort biedt Slachtofferhulp Nederland maar liefst 4 verschillende vormen van lotgenotencontact. Welke bijeenkomsten er allemaal zijn staat op onze website maar vanaf nu ook op de community onder de knop Bijeenkomsten! Zo heb je altijd binnen enkele muisklikken overzichtelijk welke vormen er zijn en kun je kiezen wat het beste bij jou past.

We merken dat het prettig is voor mensen om steun te vinden bij elkaar. In een lotgenotengroep ontmoet je mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en deel je ervaringen met elkaar. Ook zij hebben rondgelopen met vragen als: hoe heeft dit mij kunnen gebeuren? Hoe moet het nu verder? Waar vind ik goede hulp?

Er zijn verschillende lotgenotengroepen voor nabestaanden bij zelfdoding. Bijvoorbeeld voor ouders die een kind hebben verloren of voor mensen die hun partner, vader/moeder of broer/zus hebben verloren. De komende tijd gaan de volgende lotgenotengroepen van start:

  • Online+ lotgenotengroep voor nabestaande ouders, eerste en laatste bijeenkomst live in Amsterdam, startdatum vrijdag 2 september 2022, van 13.00 tot 15.00 uur
  • Live lotgenotengroep voor nabestaande partners, Den Bosch, startdatum donderdag 29 september 2022, van 13.00 tot 15.00 uur
  • Live lotgenotengroep voor nabestaande ouders, Eindhoven, startdatum maandag 24 oktober 2022, van 13.30 tot 15.30 uur
  • Live lotgenotengroep voor nabestaande partners, Zwolle, startdatum vrijdag 18 november 2022, van 14.00 tot 16.00 uur
  • Live lotgenotengroep voor nabestaande kind, Rotterdam, startdatum vrijdag 9 september 2022, van 13.00 tot 15.00 uur

Reageren op dit verhaal?

Als lid van de Lotgenoten Community kun je in gesprek gaan met andere leden. Deel jouw eigen ervaringen, ondersteun andere slachtoffers of stel vragen.

3 reacties

Default profile image
Pieter

Zijn lotgenotengroepen altijd tijdens kantooruren? Dat maakt het voor mij tot nu toe onmogelijk om er aan deel te nemen.

Login om te reageren
Eline | Landelijk Coordinator Lotgenotencontact
Eline | Landelijk Coordinator Lotgenotencontact Slachtofferhulp Nederland

Hoi Pieter,
De lotgenotengroepen zijn tot nu toe inderdaad tijdens kantooruren. Wat jammer dat het daarom voor jou niet mogelijk is om deel te nemen. Hopelijk vind je wat steun op onze Online Community en houd vooral de agenda in de gaten, wie weet lukt het in de toekomst wel.
Groet, Eline

Login om te reageren
Default profile image
Vulcan

Misschien kunnen wij zelf iets organiseren op een juiste tijd en centraal.

Login om te reageren