Aan de slag

Als lid van de online Community van Slachtofferhulp Nederland kunt u veilig en anoniem in contact komen met lotgenoten. Maar waar begint u? Volg de stappen en bekijk onze tips waarmee u meteen aan de slag kunt.

Stap 1. Uw profiel bewerken

Het is handig om als eerste uw profiel te bewerken. Dit profiel is namelijk zichtbaar als u bijvoorbeeld reageert op een bericht van iemand anders. Zo bewerkt u uw gegevens:

  • Ga naar uw profiel door rechtsboven op het ronde icoontje te klikken.
  • Klik op 'Profiel bewerken' om uw profiel aan te passen, zoals uw nickname en foto.
  • Ga naar 'Instellingen' om uw meldingen aan te passen. U kunt zelf bepalen wanneer u een bericht krijgt als er iets gebeurt in de Community.
Uw profiel bewerken

 

Tip: geef uzelf een nickname. Dit is niet uw echte naam, maar een korte bijnaam voor uzelf.

Tip: Wij raden het af om een herkenbare foto van uzelf toe te voegen aan uw profiel. De foto is zichtbaar voor leden van de groep.

Tip: Uw e-mailadres is standaard niet zichtbaar voor anderen. Wij raden u aan dit zo te laten.

Stap 2. Aanmelden voor een groep en meedoen

U moet zich eerst aanmelden voor een groep voordat u een bericht, ervaring of reactie kunt plaatsen. Ga naar de groep en klik op de knop 'Meld u aan'.

Stap 3. Een bericht plaatsen of onderwerp aanmaken

In de 'stream' (tijdlijn) van de groep kunt u direct een bericht of een reactie plaatsen. U kunt bijvoorbeeld een korte vraag stellen of ervaring delen. Leden van de groep kunnen reageren op uw bericht.

Bericht in stream

 

Wilt u een uitgebreider verhaal delen? Maak dan een onderwerp aan in plaats van een los bericht op de tijdlijn. Ga naar 'Onderwerpen' en klik op 'Onderwerp aanmaken'. U kunt aangeven of u een ervaring, vraag of nieuws plaatst.

Onderwerp aanmaken

 

Waarom is een onderwerp soms beter dan een los bericht op de tijdlijn?

  • U en andere leden kunnen alle reacties volgen door bij het onderwerp te klikken op 'Inhoud volgen'. U kunt uw meldingen zo instellen dat u een e-mail krijgt als iemand een reactie plaatst.
  • De onderwerpen zijn makkelijker terug te vinden. Berichten zakken naar beneden in de tijdlijn doordat er berichten en onderwerpen boven komen te staan.